Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Boni rešujejo turistično sezono v zidanicah na Dolenjskem

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
03.08.2020 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" je bila danes z vami Renata Mikec.

SVET NA KRKI: Jutranja prometna nesreča je povsem ohromila promet na gorenjski avtocesti. Udeležena so bila eno osebno in dve tovorni vozili. Nesreča se je zgodila okoli pol četrte ponoči na območju nekdanje cestninske postaje Torovo v smeri Karavank, promet pa je bil sproščen malo po sedmi uri.

Enota Center celjskega vrtca Tončke Čečeve, ki je bila zaradi okužb z novim koronavirusom zaprta od 27. julija, je danes spet odprta. V vrtčevskem varstvu je bilo dopoldne tako 11 otrok, ki niso bili v neposrednem stiku z okuženimi strokovnimi delavkami.

KRKA DOMA: Na Dolenjskem, kjer so se pred desetletjem lotili razvijanja turizma v vinogradniških zidanicah, si na račun okrepljenega zanimanja slovenskih gostov za domače okolje obetajo dobro turistično sezono. To rešujejo turistični boni. Delež domačih gostov je bil lani manj kot 25-odstoten, letos pa dosega tri četrtine.

V taboru Mojca v Dolenjskih Toplicah, ki ga upravlja društvo prijateljev mladine Mojca Novo mesto, bo to poletje v devetih terminih letovalo čez tisoč otrok, starih od 4 do 15 let. Starši tamkajšnjih otrok imajo zdaj možnost plačila nastanitev otrok tudi s turističnimi boni.

Na Velikem Slatniku in v njegovi okolici so tudi ob koncu letošnjega julija opazili največje nočne metulje pri nas, tako imenovane japonske sviloprejce ali jamamaje. V evropskih gozdovih so se ti prvič pojavili pred 150-timi leti prav na Velikem Slatniku. Njegova jajčeca je tja prinesel Jan Mach že leta 1866.

Podrobneje o vsem v oddaji »Krka ob enih«.

Krka ob enih, 03.08.2020

Osrednja informativna oddaja