stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Dela bodo verjetno zaključili pred predvidenim rokom

Piše: M.K.

Čas objave:
13.05.2020 13:05

V informativni oddaji Radia Krka, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Včeraj so ob 1147 testiranjih potrdili dva primera okužbe z novim koronavirusom, tako da je skupno število do zdaj potrjenih okužb naraslo na 1463. Umrla je ena oseba s covidom-19, s tem se je skupno število smrtnih žrtev povečalo na 103.  V torek do konca dneva so po eno novo okužbo z virusom sars-cov-2 med slovenskimi občinami potrdili v Novem mestu, kjer so tako dozdaj skupaj odkrili 13 okuženih, ter v Ormožu, kjer je potrjenih okužb skupaj šest.

V Levici so skladno z napovedmi pripravili predlog novele zakona o trgovini, s katerim bi tudi po koncu epidemije novega koronavirusa ohranili zaprtje trgovin ob nedeljah. Ob široki podpori z obeh političnih polov in tudi iz dela javnosti, verjame v uspeh predloga, katerega sprejem v DZ želijo doseči do poletja.

V ZDA so do včeraj zvečer potrdili 1,369 milijona okužb z novim koronavirusom. Umrlo je najmanj 82.356 okuženih. Še vedno je daleč najbolj prizadeta država New York s 338.000 okužbami in 27.284 mrtvimi.  V Braziliji so v zadnjih 24 urah zabeležili 881 smrti zaradi koronavirusne bolezni 19, kar je največ doslej. Skupno je v državi umrlo 12.400 ljudi, kar je največ v Latinski Ameriki. Brazilski predsednik Jair Bolsonaro medtem vztraja pri svojem nasprotovanju ukrepom za omejitev širjenja koronavirusa.

KRKA DOMA: Na radiu Krka pomagamo 6-članski družini Bogner iz Loga pri Vrhovem, ki jih je v začetku meseca doletela huda nesreča. Zagorela je njihova lepo nastajajoča stanovanjska hiša, ki so jo s prihranki postopoma urejali in ji je manjkala le še fasada. Vsi napori in odrekanja družine so bili v trenutku izgubljeni in ostali so tako rekoč brez vsega. V hiši je prebivalo šest otrok, od tega pet nepreskrbljenih in starša, Stanko in Rosana Bogner. V celoti jim je zgorel zgornji del, od ostrešja do vseh sob z opremo vred, kjer so imeli svoje prostore in sanitarije vsi otroci, veliko škode pa je tudi v spodnjem, bivalnem delu zaradi razmočenosti po gašenju in saj. Trenutno sta oba starša otrok tudi zaradi epidemije ostala brez službe in dohodka. Škoda je res velika, prva ocena škode po požaru naj bi bila okrog 80.000 €, zato sami tako velikega bremena nikakor ne bodo zmogli. Pomagate lahko tudi vi, s poslanim SMS-om na 1919 z besedo DOM in darujete 1 evro ali DOM5 in darujete 5 evrov. Prispevek lahko nakažete tudi na transakcijski račun:
RKS – OZ Laško – Radeče, odprt pri A BANKI, številka računa: SI56 0510 0801 5481 580
Sklic: SI00 7040 0040, s pripisom »za družino Bogner«

Občina Črnomelj kljub nastalim razmeram zaradi koronavirusa, zaključuje dela na terenu v sklopu investicije, ki je sofinancirana s strani Republike Slovenije in iz Evropske unije iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Dela so v zaključni fazi, saj je treba položiti samo še zaključni sloj asfalta in dokončati manjša zaključna dela. Glede na pogodbo je rok za končanje del junij 2020, ker pa je bila zima ugodna za izvajanje gradbenih del, bodo ta verjetno zaključena prej – predvidoma do konca tega meseca. Občina je v tem projektu upravičena do sofinanciranja upravičenih stroškov v višini do skoraj 406 tisoč evrov.

Od 15. marca do 30. aprila 2020 so občanke in občani Občine Krško, v okviru postopka participativnega proračuna za prihodnje leto lahko oddali predloge za projekt, ki ga želijo v svoji krajevni skupnosti ali širše. Krška občina je tako dobila 40 različnih predlogov za različna območja, vse pa bo v skladu s kriteriji in merili pregledala občinska uprava in jih v dokončno presojo in potrditev posredovala pristojni komisiji. Komisija bo pripravila sezname izvedljivih projektov po posameznih območjih v skladu s pogoji za uvrstitev. Glasovanje bo od 5. do vključno 12. junija preko spletne strani Občine Krško ali pa osebno v sprejemni pisarni v okviru delovnega časa občine.

VREME ZA REGIJO
Dežurni prognostik z Agencije za okolje Andrej Velkavrh napoveduje, da bo jutri bolj sončno, kot danes.  

Več v oddaji "Krka ob enih"

Krka ob enih, 13.05.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri