image008 Odkrito.si

V slovo fantku, ki je združil Slovenijo

Ulrika Jonsson Svet24.si

Televizijska voditeljica po 11 letih zakona: v ...

jagode Petisvet.si

Se vam v sanje kdaj prikrade sadje? Hmmm, zanimivo...

heinz-christian strache Svet24.si

Oglasil se je Strache: trdi, da bo razkrinkal ...

I-rosvita pesek-pl004 Svet24.si

Po Miši Molk o Zali in Gašperju brez dlake na ...

ana urbanc Njena.si

Izdalo jo je zdravje

plestenjak 5 Njena.si

Blaž Švab spregovoril o svoji poroki

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Dela na in v cerkvi sv. Štefana lepo napredujejo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
25.03.2019 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI: V Sloveniji danes obeležujemo materinski dan. Praznik je v Evropo po drugi svetovni vojni prišel iz ZDA, pri nas pa se je uveljavil po osamosvojitvi. Med Slovenkami je vse več mater, a imajo te vse manj otrok, v povprečju pa se za materinstvo odločajo vse starejše. Odbor DZ za infrastrukturo, okolje in prostor je danes predstavitev kandidata za ministra za okolje in prostor Simon Zajc z 10 glasovi za in petimi proti ocenil kot ustrezno. Vladi premierja Marjana Šarca je ta mesec podpora zaradi afer in odstopov nekoliko padla. Še vedno jo podpira večina (52,4 odstotka) vprašanih. Med strankami vodi Šarčeva LMŠ, sledi SDS, tretja je NSi.


KRKA DOMA: Mineva leto dni od začetka obnovitvenih del na župnijski cerkvi sv. Štefana. Zunanjost cerkve krasi nova streha zvonika, v notranjosti se počasi, a vztrajno razkriva nova podoba. Dela naj bi bila končana do 200-letnice posvetitve cerkve leta 2021. Pri tem bo potrebnih še veliko finančnih sredstev, zato na cvetno nedeljo, 14. aprila organizirajo dobrodelni koncert v Kulturnem centru Semič.
Ugodnejše vremenske razmere znova omogočajo vožnjo s kolesom, zato v Mestni občini Novo mesto spet deluje avtomatiziran sistem za izposojo koles GoNM, ki bo v tem letu še nadgrajen z devetimi novimi postajami, dvajsetimi navadnimi kolesi, petinštiridesetimi električnimi kolesi in aplikacijo za pametne telefone.
Prvenstvo Slovenije v krosu je letošnje leto slovelo po visoki udeležbi atletov in atletinj v mlajših kategorijah, saj se je na startu kategorij U12, U14 in U16 zbralo skupno skoraj 240 atletinj in atletov. Sevniški atleti so domov prinesli dva naslova državnih prvakov in štiri uvrstitve na zmagovalni oder.

Osrednja informativna oddaja, 25.3.2019

Osrednja informativna oddaja Krka ob enih