stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Delali bomo dlje

Piše: M.K.

Čas objave:
01.04.2019 13:05

V oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Predlog spremembe pokojninskega zakona je prejšnji teden uspešno končal zakonodajno pot. Upokojitvena starost za tiste brez 40 let delovne dobe se bo iz predvidenih 67 let, dvignila na 69 let starosti.

Ministri Šarčeve vlade, ki so v zadnjih mesecih odstopili zaradi takšnih in drugačnih afer, so si premislili. Odločili so se, da v prvem tednu aprila prevzamejo nazaj svojo staro funkcijo.

Producenti filma Zvezda je rojena, so se odločili, da bodo posneli drugi del, ki bo nosil naslov Zveza je rojena. Navdihnil jih je odnos med glavnima igralcema. Lady Gaga je presrečna, saj ji ne bo več treba skrivati močnih ljubezenskih čustev, Bradley Cooper pa jo bo končno lahko poljubil v javnosti.

KRKA DOMA:   Na Otočcu bodo s 1. junijem začeli zaračunavati mostnino, ki bo znašala 2,5€ za turiste in 1,5€ za domačine. Domačini bodo lahko vplačali letni pavšal, ki bo znašal 59€.

Kampiranje ob reki Kolpi bo le še spomin. S 1. majem letos bo prepovedano zaradi naravovarstvenih razlogov. Bo pa še vedno dovoljeno kampirati ob reki Krki.

Šmarnica podira rekorde. V Žužemberku so včeraj, v organizaciji TD Suha krajina, zbirali vzorce v okviru enajstega ocenjevanja vin samorodnih vinskih trt, katerih vina so namenjena za domačo uporabo. Da je tovrstno ocenjevanje pijač iz grozdja samorodnic vse bolj priljubljeno, je pričala tudi udeležba ljubiteljev te pijače z mednarodno udeležbo, tokrat celo iz Avstrije. Podelitev z razglasitvijo šampiona bo 12. aprila na gradu Žužemberk.

Maček McGregor slovenskega lastnika Arnolda Pivka iz Vrbine blizu Krškega je zmagal na tekmovanju za največjega mačka na svetu, ki je v nedeljo potekalo v italijanskem Bariju. McGregor je pometel z vso konkurenco, saj so mu od glave do konca repa namerili skoraj 124 centimetrov. Domov se vračajo jutri, sovaščani pa naj bi svetovnemu prvaku pripravili veličasten sprejem.

V Hinjah se je prejšnji konec tedna zgodil edinstven dogodek. Pri kmetu, ki že desetletja goji živali, je kobila povrgla prvi primerek hibrida med ovco in konjem. Zaradi velikega zanimanja obiskovalcev, je promet v Hinjah močno povečan.

V Krško, na stadion Matije Gubca v sklopu evropske koncertne turneje prihaja ameriška rokovska skupina iz New Jerseyja, ustanovljena leta 1983 Bon Jovi. Koncert bo 1. julija. Najcenejše vstopnice po 60 evrov, so že v predprodaji. 

Današnja vsebina oddaje Krka ob enih, je bila prvoaprilska.

Krka ob enih, 01.04.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri