901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Delno prenovljena šola v Dragatušu sprejela učence

Piše: Radio Krka/MP

Čas objave:
23.02.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj so pristojni opravili 4369 PCR-testov na okužbo z novim koronavirusom. Pozitivnih testov je bilo 899, kar je 20,6 odstotka. Opravljenih je bilo tudi 35.320 hitrih antigenskih testov.

Poslanci bodo danes na izredni seji odločali o tem, ali bo Janez Poklukar postal novi minister za zdravje. Če bo prepričal poslance, bo postal 18. minister za zdravje doslej, tretji v tej vladi. Med prve naloge uvršča spopad z epidemijo in izboljšanje dostopnosti do zdravstvenih storitev.

Slovenija dobiva novo letalsko družbo z imenom SouthEast Airlines, ki bo v začetni fazi ponujala predvsem čarterske prevoze z letali Airbus A320, poroča spletni letalski portal Sierra5. Prvi komercialni let z uporabo lastnega certifikata letalskega prevoznika načrtuje v začetku junija.

KRKA DOMA:
V Osnovni šoli Komandanta Staneta v Dragatušu so včeraj odprli lani prenovljene šolske prostore. Stari del šole so energetsko sanirali in prenovili kuhinjo, tako je šola pridobila funkcionalno in sodobno kuhinjo s spremljajočimi prostori. Prenova je bila zahtevna in je trajala dlje časa kot so načrtovali. Občina je za naložbo odštela nekaj več kot 700.000 evrov lastnega denarja.

V Brežicah so pridobili gradbeno dovoljenje za obnovo Vodovodnega stolpa, simbola mesta in občine, ki ga želijo urediti kot razgledno točko, ki bo obogatila turistično ponudbo. Stolp bo v celoti namenjen kulturnim in tehničnim vsebinam znamenitosti Brežic. Spremljevalne dejavnosti kot so info točka, trgovinica s spominki, kavarna in sanitarije, bodo umeščene v paviljon ob stolpu.

Po zimskih počitnicah in večmesečnem šolanju na daljavo so se v naši regiji v šole vrnili vsi učenci in dijaki zaključnih letnikov, pa tudi tisti, ki so vključeni v programe nižjega poklicnega izobraževanja. Na Šolskem centru Novo mesto, kljub temu, da gre za največjo tovrstno ustanovo v Sloveniji, kakšnih posebnih organizacijskih težav ob vračanju dijakov ni bilo.

Osrednja informativna oddaja, 23.2.2021

Krka ob enih