stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Dodatni varovalni ukrepi v Splošni bolnišnici Novo mesto

Piše: M.K.

Čas objave:
31.07.2020 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Generalni direktor Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana Janez Poklukar je povedal, da so priprave na jesensko-zimski čas nujne, saj se takrat pričakuje porast okužb s koronavirusom. Kot je dejal, bo ključno vlogo odigral kader, zato zaposlene v kliničnem centru že pripravljajo in usposabljajo za morebitne večje izbruhe. Na ljubljanski infekcijski kliniki namreč zdravijo največ bolnikov s covidom-19 v Sloveniji.

Z današnjim dnem je vlada z zelenega seznama epidemiološko varnih držav črtala Španijo, Belgijo, Avstralijo, Maroko, Andoro in Kanado ter jih uvrstila na rumeni seznam. Na rdeči seznam držav s poslabšano epidemiološko situacijo je uvrstila Bolgarijo, Romunijo, Bahame, Indijo in pet španskih administrativnih enot. Vlada je tudi sklenila, da se omejitve iz odloka o začasni prepovedi zbiranja ljudi uporabljajo še naprej.

KRKA DOMA: V Splošni bolnišnici Novo mesto so sprejeli bolnika, ki je imel predhodno tri negativne teste za okužbo s koronavirusom, a so pozneje potrdili okužbo. Sprejeli so dodatne varovalne ukrepe. Identificirali so osebe, ki so bile v kontaktu z okuženim in jih odstranili iz delovnega procesa. Na oddelek, kjer je bil okuženi sprva nameščen, v enoposteljni sobi, ne sprejemajo novih pacientov, pacienti, pri katerih bo to mogoče, bodo pa odpuščeni na samoopazovanje. 

V Splošni bolnišnici Brežice imajo dve potrjeni okužbi med zaposlenimi, v obeh primerih gre za zdravnika, ki sta 15. in 16. julija delala na tamkajšnji urgenci in sta se okužila od bolnice, ki je pri njih iskala pomoč, je povedala direktorica bolnišnice Anica Hribar. Oba zdravnika sta se torej okužila na delovnem mestu. Zdravnik, ki se je okužil, je bil zadnjič na delovnem mestu 17. julija. Med njegovim dopustom so mu okužbo potrdili v Novem mestu. Prav tako so potrdili okužbo pri zdravnici, ki je prav tako 15. in 16. julija delala na urgenci in je bila v stiku z bolnico. Zdravnica je v izolaciji od prejšnjega tedna, ko je začela dobivati simptome. 

Zaradi delovne zapore na Muhaberju v Novem mestu, je do zaključka gradbenih del spremenjen potek vožnje na liniji 1b v smeri Bršljina. Avtobusi Mestnega potniškega prometa bodo vozili do postajališča Kamence I in se nato vračali po Ljubljanski cesti do postajališča Muhaber, kjer bodo nadaljevali po redni liniji. Kot še sporočajo z Mestne občine Novo mesto, postajališči Potočna vas in Zobčeva ulica nista v uporabi, potniki lahko uporabljajo postajališči Kamence I in Muhaber. 

Več v oddaji Krka ob enih

Krka ob enih, 31.07.2020