franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Koliko bonov je bilo unovčenih v Novem mestu?

Piše: M.K.

Čas objave:
06.08.2020 13:03

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: V Sloveniji so včeraj opravili 771 testov na okužbo s koronavirusom, pozitivnih je bilo 15. Včeraj je umrl en bolnik, eno osebo pa so iz bolnišnice odpustili v domačo oskrbo. Do zdaj so v Sloveniji potrdili 2223 okužb, umrlo je 125 okuženih bolnikov.

V Radobljah pri Laškem so nedavna neurja huje poškodovala stanovanjsko hišo, kjer živi štiričlanska družina z dvema otrokoma. V poškodovani hiši družina še naprej stanuje. V začetku prihodnjega tedna pa se bodo odločali, ali jo bo treba izseliti.

KRKA DOMA: Minister Zdravko Počivalšek je ob uvedbi turističnih vavčerjev pozval Slovence, naj »izkoristijo bone za dušo in za slovenski turizem«. Kot so pokazali podatki Finančne uprave republike Slovenije (Furs), so do 15. julija največ bonov izkoristili na obali, v znanih gorenjskih turističnih krajih, v toplicah in ob Kolpi. Namestitvene zmogljivosti v mestih pa praktično samevajo. V Novem mestu, kjer so po koroni že odprli vrata vsi namestitveni objekti, je bil do 15. julija unovčen 301 bon v vrednosti 38.000 evrov. 

Neznanci so v ponedeljek zjutraj poskušali ukrasti letalo iz hangarja Obsoteljskega aerokluba Imeno v občini Podčetrtek, so včeraj popoldne sporočili s Policijske uprave Celje. Storilci so najprej prerezali steno šotora, nasilno odprli vrata in izvlekli letalo. Vzlet jim je preprečila mokra vzletno-pristajalna steza, letalo pa je tako obtičalo v blatu. O kraji je policijo obvestila policistka na mejnem prehodu Imeno, ki je zaslišala hrup iz smeri aerokluba. V aeroklubu je nato patrulja našla odprto zapuščeno lahko letalo, so zapisali na policiji. Preiskava še poteka. 

Nenadzorovano razmnoževanje mačk, odvrženi mačji mladiči in večje število zapuščenih mačk, ki živijo prosto v okolju, postaja velik problem in breme lokalnih skupnosti. Najbolj učinkovita in odgovorna ukrepa sta zato sterilizacija samic ali kastracija samcev, pravi prostovoljka v novomeškem Društvi za zaščito živali Lina Debeljak.  Mačke spolno dozorijo med četrtim in petim mesecem starosti. V Sloveniji ima mačka dve, včasih celo tri legla letno, v katerih se skotijo povprečno štirje mladiči.

VREME ZA REGIJO

Dežurni prognostik z Agencije za okolje Blaž Šter za jutri in konec tedna napoveduje izboljšanje vremena. 

Več v oddaji Krka ob enih

Krka ob enih, 06.08.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri