image008 Odkrito.si

V slovo fantku, ki je združil Slovenijo

madonna eurosong Svet24.si

Madonna sramotno priredila evrovizijsko polomijo

pomladna metulja Petisvet.si

Opozorilo za ta teden: izogibajte se govorjenju ...

nosečka Svet24.si

Bi svojemu otroku nadeli tako zelo nenavadno ime?

meghan markle Svet24.si

Nov šok za mlado mamico Meghan

ana urbanc Njena.si

Izdalo jo je zdravje

plestenjak 5 Njena.si

Blaž Švab spregovoril o svoji poroki

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - KZ Krka okreva

Piše: M.K.

Čas objave:
05.03.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: 
Pristojni odbor Evropskega parlamenta je včeraj v Bruslju sprejel predlog, da bi v Evropski uniji premikanje ure ukinili leta 2021, države članice pa se bodo lahko same odločile za zimski ali poletni čas. Lansko javno posvetovanje je pokazalo, da so Slovenci bolj naklonjeni poletnemu času.  

Bohinjski gorski reševalci so v ponedeljek v zahtevnih razmerah na območju Triglava reševali tujca, ki je na poti preko Tošca zdrsnil na ledeni ploskvi, ustavil pa se je šele 50 metrov pod potjo. Kot so danes sporočili s kranjske policijske uprave, se je huje poškodoval, vendar ni v življenjski nevarnosti.

KRKA DOMA:  
Novomeška Kmetijska zadruga Krka povezuje kmetije Dolenjske in Bele krajine in s tržno zelenjavo oskrbuje približno 35 odstotkov slovenskega trga. V sklopu finančno-poslovnega prestrukturiranja letos načrtuje okrevanje in pozitivno poslovanje.  KZ Krka, ki velja za četrto največjo zadrugo v državi in združuje 259 članov, zaposluje 94 ljudi, medtem ko jih je v začetku preteklega leta zaposlovala 42 več.

V brežiški bolnišnici so včeraj predstavili novo ultrazvočno napravo, katere nakup jim je konec preteklega leta omogočila novomeška farmacevtska družba Krka. Ta je za novo in sodobno napravo brežiškega bolnišničnega internega oddelka prispevala donacijo v znesku nekaj več kot 30.000 evrov. 

Galerija likovnih samorastnikov Trebnje gosti razstavo frančiškanskega patra Ambroža Testena – tokratna razstava je ena redkih njegovih predstavitev v Sloveniji in je posvečena 35. obletnici njegove smrti. Likovna dela v trebanjski zbirki je ustvarilo več kot 300 različnih umetnikov z vsega sveta, od tega je 60 Slovencev. 
Razstava bo na ogled do 5. maja. 

Krka ob enih, 05.03.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri