stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Minister Cigler Kralj na obisku v Metliki in Črnomlju

Piše: Radio Krka

Čas objave:
12.01.2021 13:03

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj so ob 13.967 PCR in hitrih testih potrdili 1860 okužb z novim koronavirusom, umrlo je 31 covidnih bolnikov.

Največ volivcev bi po anketi, ki jo je Mediana opravila za Delo, izbralo stranko SDS, ki pa ji sicer podpora že drugi mesec zapored pada. Na drugo mesto bi se uvrstila Levica, predvsem na račun padca podpore LMŠ.

KRKA DOMA:
Minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj je včeraj med gostovanjem v Beli krajini obiskal tudi domova za starejše občane v Metliki in Črnomlju in se seznanil s tamkajšnjimi razmerami. Glede stanja v domu starejših v Črnomlju je navedel, da tam nimajo več okuženih in da so cepili skoraj vse tamkajšnje stanovalce, ki niso zboleli ali preboleli covida-19. Tudi v metliškem domu starejših nimajo več okuženih, po cepljenju stanovalcev in zaposlenih pa menijo, da do morebitnega tretjega vala okužb ne bi smelo priti.

V Splošni bolnišnici Novo mesto imajo danes hospitaliziranih 94 covid bolnikov, od tega 17 na intenzivnem oddelku. S cepljenjem so začeli pred dvema tednoma, cepljenih in prebolelih je tako do sedaj okoli 45 odstotkov zaposlenih v bolnišnici. Prve odmerke cepiva so namenili zaposlenim, ki delajo z najtežjimi covid bolniki, v nadaljevanju pa bodo zaposleni cepljeni po prioritetni listi glede na starost oziroma ogroženost.

Sinoči, okoli pol devetih zvečer so policiste PP Krško poklicali na pomoč iz Kerinovega Grma, kjer naj bi prišlo do množičnega pretepa. Policisti so se takoj odzvali in odšli na kraj dogodoka, kjer se je pretepalo šest oseb. Tudi po njihovem prihodu se kršitelji niso pomirili in niso upoštevali ukazov, zato so zoper njih uporabili prisilna sredstva. Dva udeleženca sta se v pretepu lažje poškodovala. Do pretepa naj bi prišlo zaradi dalj časa trajajočega spora med udeleženci.

Košarkarji Krke so včeraj v 14. krogu 1. SKL premagali ekipo Hopsi Polzela z rezultatom 92:71 in si tako priigrali že 12-to zmago v domačem prvenstvu. Krkaše že jutri čaka naslednja tekma, ko bodo gostovali pri Rogaški.

Osrednja informativna oddaja, 12.1.2021

Krka ob enih