vili resnik Odkrito.si

Vili Resnik v skrbeh zaradi hčere

harry meghan 1 Svet24.si

Kdo bodo botri prvemu otroku Meghan in Harryja?

girl-1666678_1280 Petisvet.si

Zdaj lahko rešimo marsikaj, tudi finance, če ...

Brenton Tarrant_sodišče_nova zelandija Svet24.si

Napadalec iz Christchurcha je bil v Sloveniji

51214628_2298256230419385_4899901198984806400_o Svet24.si

Zaskrbljena družina: Šabanova žena noče iz ...

bff vichy friends Njena.si

Slovenke v najboljših prijateljicah iščejo ...

alenka kosir Njena.si

Alenka Košir odkrito razkrila, koliko kilogramov ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Na Gregorjevem sejmu pričakujejo do 22.000 obiskovalcev

Piše: Radio Krka

Čas objave:
08.03.2019 13:08

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI: Ob današnjem mednarodnem dnevu žensk, 8. marcu, se vrstijo opozorila o pomenu vključevanja žensk v družbeno in politično življenje ter v razvoj sodobnih tehnologij. Združenih narodi, Svet Evrope in Evropska komisija pa pozivajo k večjemu napredku v boju za enakost spolov.


Minister za zdravje Samo Fakin je danes predsednika vlade Marjana Šarca obvestil, da se njegovo zdravstveno stanje izboljšuje prepočasi, zato odstopa s položaja.


Na Dunajski cesti v Ljubljani se je ponoči zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. Voznik osebnega vozila je zbil dva pešca, nato pa pobegnil s kraja nesreče. Eden od pešcev je na kraju nesreče umrl, drugo osebo so hudo poškodovano odpeljali v ljubljanski klinični center, a je nato podlegla poškodbam.


KRKA DOMA: Na 25. Gregorjevem sejmu kmetijske opreme, vrtičkarstva, vinogradništva in sadjarstva, ki se je začel danes, se bo do nedelje predstavilo 200 razstavljavcev. Na tretjem največjem slovenskem kmetijskem sejmu pričakujejo skupaj do 22.000 obiskovalcev.


Gospodarska zbornica Slovenije je letos že 51. zapored podelila nagrade za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke. Prejemnikov je šest, na zbornici pa izpostavljajo, da gre za podjetja, na katera smo lahko ponosni in so lahko vsem za vzor. Med prejemniki je tudi predsednik uprave družbe Stilles Rok Barbič, ki je ob tem spomnil na dosežke podjetja, ki v tujini opremlja vrhunske hotele, v Sloveniji pa priložnosti praktično ne dobi.


Glede na to, da se je nevarnost za epidemijo gripe in ostalih respiratornih infektov značilno zmanjšala, v novomeški bolnišnici preklicujejo dosedanjo prepoved obiskov.


Akademski slikar in pedagog likovne umetnosti Alojz Konec je danes profesor likovnega pouka na brežiški gimnaziji, sicer pa likovni umetnik, čigar dela so v zasebnih zbirkah širom sveta. Živi in ustvarja v Sevnici, zadnja leta pa večinoma razstavlja na skupinskih razstavah.

Osrednja informativna oddaja, 8.3.2019

Osrednja informativna oddaja