IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Na Mirni bodo gradili nova bloka

Piše: Radio Krka/MP

Čas objave:
16.02.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Vlada Janeza Janše je sinoči uspešno prestala glasovanje o konstruktivni nezaupnici. Kandidatu za predsednika vlade Karlu Erjavcu na tajnem glasovanju namreč ni uspelo zbrati dovolj glasov. Podprlo ga je 40 poslancev, sedem jih je glasovalo proti. Poslanci so sicer prevzeli 53 glasovnic, vse so bile vrnjene. Šest glasovnic je bilo neveljavnih.

Včeraj so v Sloveniji opravili 4402 PCR testa in potrdili 740 okužb z novim koronavirusom, delež pozitivnih je bil 16,8 odstotka. V bolnišnicah so zdravili 691 covidnih bolnikov, med njimi jih je bilo 127 v intenzivni negi, 76 so jih odpustili v domačo oskrbo. Umrlo je pet bolnikov s potrjeno koronavirusno okužbo.

KRKA DOMA:
Na Mirni mineva 35 let od dokončanja zadnjih blokov, letos pa bodo začeli z gradnjo novih. Župan Dušan Skerbiš in direktor podjetja Japi Inženiring Janez Prosenik sta položila temeljni kamen za dva nova večstanovanjska objekta, imenovana Mirna soseska. Gradnja bo zaključena v 15 mesecih, na Mirni pa bodo tako pridobili 44 kakovostno zgrajenih, svetlih stanovanj, vsako z zunanjo površino in z vsaj enim pokritim garažnim mestom.

Občani Bistrice ob Sotli si želijo v savinjsko pokrajino. Že več kot desetletje so del regije Posavje, enako kot občina Radeče. Skupaj s krško, sevniško, brežiško in kostanjeviško občino so izvedli veliko pomembnih regijskih projektov. Ker se pripravlja nova pokrajinska zakonodaja, ki v osnutku predvideva Zasavsko-posavsko pokrajino, pa si želijo nazaj v Savinjsko.


Na Župančičevem sprehajališču od razcepa poti pri Pumpnci vse do Cegelnice so danes začeli urejati javno razsvetljavo. Dela potekajo vsak delovnik med 7. in 17. uro in tako bo do 1. aprila, v tem času pa bo sprehajališče zaprto.


Črnomaljske policiste so včeraj nekaj po 13. uri poklicali na pomoč z Ulice Heroja Stariha v Črnomlju, kjer naj bi nasilnež na dvorišču stanovanjske hiše grozil in s sekiro poškodoval vrata stanovanjske hiše, nadstrešek in žleb. Policisti so 37-letniku odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje, kjer je nadaljeval z razgrajanjem in poškodoval vrata.

Osrednja informativna oddaja, 16.2.2021

Krka ob enih