nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Na sprehajališču so najstniku zlomili čeljust

Piše: M.K.

Čas objave:
08.07.2020 13:03

V informativni oddaji Radia Krka, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: V torek so opravili rekordno število testiranj, 1607, potrdili pa so 24 okužb z novim koronavirusom, enega več kot v ponedeljek. Na bolnišničnem zdravljenju je 14 bolnikov, nihče pa ne rabi oskrbe na intenzivnem oddelku.

Na kontrolnih točkah Gruškovje, Obrežje, Metlika in Jelšane na meji s Hrvaško, Pince na meji z Madžarsko ter na letališču Jožeta Pučnika, bodo odločbe o karanteni vročali le še med 6. in 22. uro. Le na Obrežju jih bodo vročali ves čas.

Zdravstveni inšpektorat pa začenja poostren nadzor lokalov. Inšpektorji bodo preverjali predvsem zagotavljanje primernega razmika med mizami in razpoložljivost razkužil.

Ob vrnitvi iz tujine bodite pozorni na spremembe v zdravju in počakajo z obiskovanjem skupin, ki so ob okužbi z novim koronavirusom bolj ranljive, svetujejo epidemiologi. To še posebej velja za mlade, ki se v teh dneh odpravljajo na maturantske izlete. Vsak bi moral ravnati, kot da je potencialno okužen, je pozval Mario Fafangel z NIJZ. Epidemiolog je še oddal, da je testiranje smiselno šele ob pojavu simptomov.

KRKA DOMA: Na Mestni občini Novo mesto izbirajo izvajalca, ki bo pripravil projektno dokumentacijo za prenovo Narodnega doma, ki je v zelo slabem stanju. Uredili bodo vse etaže ter dvorišča na severni in zahodni strani objekta. Prenovili bodo okoli 1600 kvadratnih metrov površin v Narodnem domu, ob tem pa je predvidena tudi pokrita povezava nad Cvelbarjevo ulico, s sosednjim Jakčevim domom.

V ponedeljek, ob pol devetih zvečer, so novomeško policijo obvestili, da so na območju Župančičevega  sprehajališča  v Novem mestu neznanci pretepli in poškodovali fanta,  ki se je iz centra mesta s kolesom vračal domov. Zaradi poškodb je kasneje  poiskal zdravniško pomoč na novomeškem urgentnem centru. Po podatkih iz bolnišnice je utrpel lažje poškodbe. S Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da podrobnosti ugotovitev oziroma preiskave kaznivega dejanja nasilništva v tem trenutku ne morejo pojasnjevati, saj bi s tem lahko škodili nadaljnjim postopkom. Sicer pa je 17-letni mladenič, ki so mu neznanci v pretepu zlomili spodnjo čeljust, še vedno v bolnišnici. Napadalci naj bi bili neuradno štirje. Več na spletni strani Radia Krka.

Med domačimi gosti Bele krajine je veliko zanimanja za unovčevanje turističnih bonov. Večina gostov s temi plačuje prenočitvene storitve v kampih, glampingih in drugih nastanitvah. Ponudniki njihovo uvedbo pozdravljajo. Tja sicer prihajajo gostje, ki cenijo butična, avtentična in zelena doživetja, kar se je med epidemiološko krizo pokazalo kot idealna ponudba. Bela krajina je namreč "idealna tako za aktivne turiste kot za tiste, ki iščejo sproščujoč in miren oddih od vsakdana". Najbolj zasedeni so nastanitveni objekti ob Kolpi. Veliko povpraševanja beležijo tudi druge nastanitvene zmogljivosti, kot so počitniške hiše in kmetije z nastanitvijo. Zadnje analize kažejo tudi rast povpraševanja po družinskem turizmu.

VREME ZA REGIJO
Dežurni prognostik z Agencije za okolje Andrej Velkavrh napoveduje, da nas čakajo lepi poletni dnevi.

Več v oddaji Krka ob enih

Krka ob enih, 08.07.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri