stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Občine pozivajo k prijavi škode po decembrskem potresu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
19.01.2021 12:04

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj so v Sloveniji opravili 14.010 PCR in hitrih testov na okužbo z novim koronavirusom in pri tem potrdili 1690 okužb. V bolnišnicah se zdravi 1200 covidnih bolnikov, od tega jih 187 potrebuje intenzivno zdravljenje. Umrlo je 25 bolnikov.

Predsednik DeSUS-a Karl Erjavec je umaknil soglasje h kandidaturi za predsednika vlade do vzpostavitve pogojev za normalno delo vseh poslancev.

V eni od grosupeljskih trgovin je v včeraj popoldne 26-letni osumljenec iz Ribnice v nakupovalni voziček naložil več izdelkov, predvsem mesnine, v vrednosti okoli 350 evrov. Ne da bi plačal, je trgovino zapustil skozi zasilni izhod, pri čemer je sprožil alarm. To sta opazila policista, ki sta bila v prostem času v bližini, in ga ujela.


KRKA DOMA:
Občine Šentjernej, Novo mesto in Metlika obveščajo svoje občane, da bodo na podlagi sklepa Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje pričele z ocenjevanjem škode, ki je bila na objektih povzročena kot posledica decembrskega potresa. Pri prijavi škode morate nujno navesti lastnika oziroma uporabnika objekta, naslov objekta in telefonsko številko, na kateri ste dosegljivi. Zaradi izredno kratkega roka za posredovanje podatkov je rok prijave škode do ponedeljka, 25. januarja.

Splošne knjižnice Dolenjske, Bele krajine in Posavja vabijo na spletno predavanje psihiatra Željka Ćurića z naslovom Kriza se konča v glavi. Krize so stalnica in spremljevalke človeka vse življenje. Občasno se pojavljajo v različnih oblikah in s seboj prinesejo določene spremembe. Pozitivne ali negativne. Z epidemijo koronavirusne bolezni je kriza zajela ves svet. Željko Ćurić bo v predavanju razložil, kaj se dogaja z nami v času krize, kako se nanjo odzivamo in kako v času epidemije kar najbolje poskrbeti za svoje duševno zdravje. Gre za prvo v nizu skupnih dogodkov in aktivnosti, ki jih Splošne knjižnice Dolenjske, Bele krajine in Posavja pripravljajo v letu 2021. Predavanje bo v četrtek ob 18. uri.

Policisti PP Metlika so včeraj izrekli prepoved približevanja 49-letnemu nasilnežu iz okolice Metlike. Ugotovili so, da je osumljenec več let izvajal fizično in psihično nasilje nad partnerko. Omejeval ji je svobodo, jo spravljal v podrejen položaj, omejeval stike z okolico in svojci, se nad njo izživljal, izvajal hudo fizično nasilje in jo večkrat poškodoval. Žrtev zaradi strahu pred stopnjevanjem nasilja nasilneža ni prijavila policiji, prav tako jih o tem
ni obvestil nihče, ki bi stisko žrtve opazil.

Osrednja informativna oddaja, 19.1.2021

Krka ob enih