stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Po 50-ih letih se na kočevsko progo vrača potniški promet

Piše: Radio Krka

Čas objave:
04.01.2021 13:04

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
V mnogih zdravstvenih domovih po državi so danes začeli izvajati prostovoljna presejalna testiranja na okužbo z novim koronavirusom s hitrimi antigenskimi testi.

Hrvaško Petrinjo je danes zjutraj znova stresel močnejši potresni sunek z magnitudo 4,2,. Potres, ki so ga precej čutili tudi v Zagrebu, je območje stresel nekaj pred 8 uro zjutraj.

KRKA DOMA:
Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec se je v družbi predstavnikov Direkcije RS za infrastrukturo in generalnega direktorja Slovenskih železnic Dušana Mesa včeraj peljal po prenovljeni železniški progi Grosuplje-Kočevje. Redni potniški promet se je na to progo vrnil po več kot 50 letih.

Brezplačno testiranje od danes znova v Novem mestu ter tudi v Metliki. Od danes naprej bo v avli Kulturnega centra Janeza Trdine znova potekalo brezplačno hitro testiranje na virus covid-19. Testiranje bo do nadaljnjega potekalo vsak ponedeljek, sredo in petek med 10. in 16. uro, izvajalo pa ga bo osebje Zdravstvenega doma Novo mesto. Prav tako pa v tem tednu organizirajo brezplačno testiranje na novi koronavirus v Metliki in sicer danes in jutri med 12. in 16. uro na avtobusni postaji Metlika.

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so včeraj ob 18.11 zabeležili šibek potresni sunek, magnitude 1,3. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 54 kilometrov vzhodno od Ljubljane, v bližini Mokronoga, čutili so ga posamezni prebivalci Mokronoga.

Iz novomeškega košarkarskega kluba Krka so sporočili, da imajo nove potrjene okužbe z novim korona virusom. Prvemu pozitivnemu primeru se je pridružila še četverica igralcev, vsi pa so zdaj v domači izolaciji. Zaradi okužb so tako prestavljene tri tekme, ki bi morale biti danes, jutri in v soboto.

Osrednja informativna oddaja, 04.01.2021