franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Po požaru v Višnji gori tri družine brez strehe nad glavo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
29.01.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj je bilo opravljenih 4506 PCR-testov, ki so potrdili 1005 okužb, hitrih so izvedli 7527 in odkrili še 289 primerov - potrjenih okužb je bilo tako skupaj 1294. Umrlo je 20 covidnih bolnikov.

Rumenozelene vinjete z letnico 2020 so veljavne le še do nedelje. S 1. februarjem bodo morala imeti vozila na cestninskih cestah nameščena vinjete z letnico 2021, ki so modrozelene. Te bodo predvidoma tudi zadnje klasične vinjete, saj infrastrukturno ministrstvo decembra načrtuje uvedbo elektronskega cestninjenja tudi za osebna vozila.


KRKA DOMA:
V starem mestnem jedru Višnje Gore je sinoči zagorelo ostrešje srednjeveške stanovanjske hiše, požar pa se je razširil še na dve sosednji ostrešji. Brez strehe nad glavo so ostale tri družine, iz stavb so sicer evakuiranih 18 oseb, v dogodku pa ni bil nihče poškodovan. Požar je več ur gasilo 110 gasilcev, zaradi strnjenega dela mestnega jedra pa je obstajala nevarnost, da bi se ogenj razširil tudi na druga stanovanja. Gasilcem je delo še dodatno oteževal močan veter. Kriminalistični tehniki so zjutraj pričeli z iskanjem vzrokov požara. Kolikšna je materialna škoda, še ni znano, so pa tri ostrešja v starem mestnem jedru popolnoma uničena, vključno s stanovanjskimi prostori v njih.

Po prenovi lesenega mostu v bližnjem Šentpetru je podpisana tudi pogodbo o sanaciji daljšega lesenega mostu na Otočcu. Dela bodo zaključena v dveh mesecih, vrednost investicije pa znaša nekaj več kot 142 tisoč evrov. Z deli bodo začeli v prihajajočih dneh, sanacija bo obsegala zamenjavo ograje, povoznega parketa, vzdolžnih in prečnih leg ter telekomunikacijskega kanala. V času sanacije bo most zaprt, obvozi pa bodo urejeni po okoliških poteh.

Občina Sevnica nadaljuje z urejanjem Tončkovega doma na Lisci. Objekt, ki je bil potreben celovite obnove, je občina od Planinskega društva prevzela leta 2014. V tem času so med drugim sanirali vlažnost kletnih prostorov, zamenjali streho, v lanskem letu so uredili pritlične prostore, vključno s kuhinjo. Zdaj so na vrst nastanitveni objekti, ki jih bodo sanirali do poletja, v sklopu ureditve bo urejenih na novo 15 sob in 44 ležišč. V letošnjem letu sicer čakajo še na razpis Ministrstva za gospodarski razvoj, da bi Tončkov dom tudi energetsko sanirali in tako celovito zaključili obnovo.

Osrednja informativna oddaja, 29.1.2021

Krka ob enih