stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Bodo predlogi policije izboljšali razmere na romskih območjih?

Piše: M.K.

Čas objave:
12.02.2020 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI:  Začenja se prvi prijavni rok za vpis v višje šole in fakultete. Za bodoče študente je na voljo 18.636 mest za redni in izredni študij, za študente višjih šol pa 11.719. Prijavijo se lahko do 18. marca. 

Turško sodišče je dostavljavca obsodilo na dve leti zapora, ker je pljunil na pico, preden jo je izročil stranki. Incident je ujela nadzorna kamera v stanovanjskem bloku.

Slovenski košarkar Luka Dončić je po včerajšnjem zadnjem treningu Dallasa sporočil, da je pripravljen za igro. Luka je navdušen, da bo lahko spet igral, potem ko si je v zelo kratkem obdobju dvakrat poškodoval desni gleženj. Prvič decembra lani, drugič pa konec prejšnjega meseca.

KRKA DOMA
Odbor DZ za notranje zadeve želi, da policija pripravi poročilo o varnostnih razmerah na območjih, kjer živijo Romi, ter predlog sistemskih sprememb, ki bi jih izboljšale. S položajem romske skupnosti vsaj ponekod, predvsem na jugovzhodu države niso zadovoljni niti Romi, niti okoliško prebivalstvo.

Mestna občina Novo mesto je v sklopu konference Zlati kamen prejela zlati ISSO certifikat razvojne odličnosti. Certifikat je posledica uvrstitve v zgornjo tretjino vseh slovenskih občin, ki ponujajo prebivalcem kakovostno raven življenja in jih odlikuje solidna in uravnotežena stopnja doseženega razvoja. Po tem, ko je Mestna občina Novo mesto lani prejela nagrado Zlati kamen za razvojno najprodornejšo občino, se bo letos s tem nazivom ponašala Idrija. Za regijske zmagovalke so včeraj poleg občine Idrija, ki je zmagala v zahodni Sloveniji, razglasili še občino Trbovlje v osrednji in jugovzhodni Sloveniji, občino Krško v regiji od Koroške do Posavja, občino Maribor pa v vzhodni Sloveniji.

Srednje in višje šole ter fakultete so za konec tedna pripravile informativne dneve, na katerih bodo bodočim dijakom in študentom ponudile čim več koristnih informacij za lažjo odločitev o izbiri izobraževanja.  Informativna dneva na Šolskem centru Novo mesto bosta v petek in soboto. In zakaj izobraževanje nadaljevati na enem od 33-tih programov Šolskega centra Novo mesto? Direktor dr. Matej Forjan pojasnjuje, da so poklici za katere izobražujejo, že zdaj iskani, v prihodnje pa bodo še bolj.

V Pobrežju pri Črnomlju, so včeraj uradno odprli dodatno zgrajeni enokilometrski sekundarni vodovodni odsek, ki nekaj več kot desetim prebivalcem te vasi ob Kolpi omogoča zanesljivo vodooskrbo in protipožarno varnost. Vodovodni odsek sta uradno odprla črnomaljski župan Andrej Kavšek in predsednik Krajevne skupnosti Adlešiči Peter Veselič. Črnomaljska občina je za naložbo odštela nekaj manj kot 170.000 evrov, dobrih 160.000 evrov je zanjo dobila iz državnega proračuna.

VREME ZA REGIJO
Dežurni prognostik z Agencije za okolje Andrej Velkavrh napoveduje, da bo tudi jutri v glavnem sončno. V noči na petek pa se bo prehodno pooblačilo. 

Več v oddaji "Krka ob enih"

Krka ob enih, 12.02.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri