franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Potres poškodoval grad in cerkve na Bizeljskem

Piše: Radio Krka

Čas objave:
05.01.2021 13:04

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj so ob 17.531 hitrih in 5966 PCR testih potrdili 2501 okužbo z novim koronavirusom, umrlo 30 bolnikov s covidom-19

Otroci s posebnimi potrebami se po skoraj treh mesecih učenja na daljavo vračajo v šole in zavode. Potem ko so se šole včeraj pripravljale na vrnitev otrok, zaposleni pa so se preventivno testirali na covid-19, se bo po predvidevanjih v šole in zavode za otroke s posebnimi potrebami vrnila večina učencev in gojencev.

KRKA DOMA:
Hud decembrski potres na Hrvaškem z magnitudo 6,2 v naših krajih k sreči ni povzročil hudih poškodb. Podrlo se je nekaj dimnikov, odpadel je kak strešnik, nastale so razpoke v zidu. A največ posledic je vseeno na posavskem koncu, kjer so ljudje obveščali o nekaj poškodbah na svojih nepremičninah, res pa je, da nikogar ni bilo potrebno izseliti. Poškodovanih je bilo kakih 14 objektov, med drugim tudi grad Bizeljsko in več cerkva na tistem koncu.

Z Občine Kostanjevica na Krki so sporočili, da bo tudi Zdravstveni dom Krško izvedel množično hitro testiranje posameznikov. To bo organizirano ta teden, do petka med 7.30 in 10.uro in med 13. in 15.uro tako v Krškem kot v Kostanjevici na Krki. Množična hitra testiranj, kot smo že poročali, izvajajo tudi v Novem mestu, Brežicah, Šentjerneju.

Kmetijska šola Grm in biotehniška gimnazija vsako leto v jesenskem času prireja Dneve odprtih vrat, v januarju pa dogodek Postani dijak za en dan. Letošnje šolsko leto je, seveda, posebno leto, zato so zaradi epidemiološke situacije zasnovali njihova snidenja nekoliko drugače. Vabijo vas, da se jim pridružite na virtualnih Dnevih Kmetijske šole Grm in biotehniške gimnazije 2021, ki bodo od ponedeljka, 18. januarja, do petka, 22. januarja.

Osrednja informativna oddaja, 5.1.2021

Krka ob enih