stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Požar v podjetju Treves zaustavil Revozovo proizvodnjo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
20.01.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj so ob 11.308 hitrih in PCR testih potrdili 1698 okužb z novim koronavirusom, umrlo pa je 26 oseb s covidom-19.

Trgovinska zbornica Slovenije je pred današnjo sejo vlade, ki bo odločala o morebitnem sproščanju ukrepov, izrazila pričakovanje po vnovičnem odprtju vsaj dela neživilskih trgovin.

Ameriški predsednik Donald Trump je sinoči objavil videoposnetek, v katerem hvali dosežke svojega štiriletnega mandata in želi srečo novi vladi, vendar svojega naslednika Josepha Bidna ne omenja. Trump, ki se ne bo udeležil inavguracije, bo danes odpotoval na Florido.

KRKA DOMA:
Zaradi požara, ki je pred tednom prizadel podjetje Treves, specializirano za razvoj, izdelavo in dobavo avtomobilskih sestavnih delov s področja zvočne in termične izolacije, bo moral novomeški Revoz jutri za nekaj dni zaustaviti proizvodnjo, ker jim bo namreč pošla zaloga sestavnih delov, ki jih izdeluje Treves. Prekinjena je proizvodnja modela Twingo in ker njegova proizvodnja obsega dve tretjini Revozove proizvodnje, naj bi ta stala vse do prihodnjega tedna.

V Sloveniji teče dvomesečna akcija preventivnih pregledov pri zobozdravnikih, med drugim tudi v novomeškem zdravstvenem domu. Pregled je namenjen tistim, ki so v svojih ustih opazili kakršnekoli spremembe na ustni sluznici, to so lahko razjede, bulice, otekline, rane, ki se ne zacelijo. Te spremembe lahko bolijo, krvavijo, ni pa nujno. Pregledi so brezplačni, naročite pa se lahko preko elektronske pošte na naslov ustne.spremembe@zd-nm.si ali po telefonu na številki 07 39 16 871. Letno se v Sloveniji odkrije do 100 tovrstnih rakov, v prvih treh tednih izvajanja teh pregledov pa je bilo novo odkritih 6 takih primerov. O akciji lahko več izveste danes ob 18-ih na Facebook live –https://www.facebook.com/ustnozdravje/

Vodstvo Vrtca Pedenjped Novo mesto sporoča, da je zaradi povečanega števila okužb s koronavirusom do nadaljnjega zaprta enota njihovega vrtca Ostržek v Bršljinu. Enoto vrtca bodo medtem temeljito razkužili.

Košarkarje novomeške Krke danes čaka težko gostovanje. V tekmi 15. kroga se bodo pomerili z Igokeo. Moštvo iz BiH je z 10-imi zmagami in s tremi porazi tretji na lestvici in se resno poteguje za končnico lige. Tekma bo danes ob 17.uri.


Osrednja informativna oddaja, 20.1.2021

Krka ob enih