franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - S skupnimi močmi vrh Gač za vse

Piše: Radio Krka, M.K.

Čas objave:
08.01.2020 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI:  Cene nafte so se v današnjem azijskem trgovanju občutno zvišale. Navzgor sta jih pognala iranska raketna napada na dve letalski oporišči v Iraku, ki gostita ameriške in koalicijske vojake. Iranski zunanji minister Džavad Zarif je zatrdil, da je njegova država izvedla raketna napada v samoobrambi in si ne želi vojne. Po navedbah iranskih virov naj bi bilo v napadih z 22 raketami ubitih 80 ljudi.

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je na svoji drugi tekmi kvalifikacijskega turnirja za nastop na olimpijskih igrah v Berlinu premagala Nemce s 3:2. S prestižno zmago si je Slovenija že priborila nastop v polfinalu. Današnja tekma proti Češki bo pomembna le za končno razvrstitev v skupini, vprašanje je le, ali bo osvojila prvo ali drugo mesto. Tekma bo ob 20.10 uri. 

KRKA DOMA: Družba Gače d.o.o., Center šolskih in obšolskih dejavnosti, Planinsko društvo Semič in Društvo invalidov Črnomelj, so združili moči, da bi na območju Lokalne akcijske skupine Dolenjska in Bela krajina (LAS DBK) ponudili neokrnjeno naravo ter kulturno dediščino Gač ranljivim skupinam ljudi, vzpostavili pogoje za razvoj poletnega turizma ter prispevali k raznolikosti podeželja. 

Župan Občine Dolenjske Toplice Franc Vovk je na zadnji seji občinskega sveta povedal, da so našli novo lokacijo za zbirni center za odpadke. Ta je bil do zdaj pri čistilni napravi v Dolenjskih Toplicah, po novem pa bo v Soteski. Zbirni center nameravajo urediti na koncu žage pod pokritim objektom, ki se je uporabljal kot deponija peska in soli. Že dolgo se ne uporablja, lastnik pa po besedah župana soglaša z oddajo v najem. Če bodo dobili potrebna upravna dovoljenja, bi lahko zbirni center zaživel že spomladi.

Nekdanji poslanec SDS-a Zvonko Lah mora zaradi prestopa v drugo poslansko skupino po odločitvi višjega sodišča stranki SDS povrniti stroške volilne kampanje v letu 2014. Gre za znesek v višini 5161 evrov. Stranka SDS sodbe, ki je pravnomočna, ne razkriva v celoti. Je pa Lah dejal, da se bo pritožil na vrhovno sodišče. 
Lah je bil na predčasnih parlamentarnih volitvah leta 2014 izvoljen na listi SDS, avgusta 2016 je zapustil stranko in njeno poslansko skupino, nekaj časa deloval kot nepovezani poslanec, potem pa se je vključil v Novo Slovenijo in v njeno poslansko skupino, a je kasneje tudi iz te izstopil.  

VREME ZA REGIJO

Dežurni prognostik z Agencije za okolje Brane Gregorčič napoveduje, da še vsaj en teden, ne bo kakšne resne vremenske spremembe. 

Več v oddaji "Krka ob enih"

Krka ob enih, 08.01.2020

Informativna oddaja Radia Krka, ob 13. uri