stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Slovesno ob 50. obletnici novomeške obrtno-podjetniške zbornice

Piše: M.K.

Čas objave:
29.11.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: V strmoglavljenju manjšega letala, v osrednjem delu Kanade, je včeraj umrlo sedem ljudi. Vzrok nesreče še ni znan. Enomotorno letalo tipa piper PA-32 s pilotom in šestimi potniki, je vzletelo z manjšega letališča v predmestju Toronta. Pilot naj bi bil iz Teksasa, z njim pa naj bi bili na letalu tudi njegova soproga in trije otroci, stari tri, 11 in 15 let.

Hrvaška vlada je včeraj v parlament poslala predlog zakona o preprečevanju neredov na športnih dogodkih, s katerim namerava poostriti kazni proti nasilnežem. Ob tem poudarja, da spremembe zakona niso usmerjene proti navijaškim skupinam. Predlog zakona med drugim predvideva kazen za posedovanje predmetov za zakrivanje obraza.

S prižigom praznične osvetlitve, bodo danes v nekaterih večjih slovenskih mestih začeli praznovati veseli december. V Ljubljani bodo praznične luči prižgali ob 17.15 na Prešernovem trgu, v Mariboru ob 17. uri, na Trgu generala Maistra. V Kopru bo praznično okrasje zažarelo ob 17. uri, v Velenju pa ob 18. uri.

KRKA DOMA: Slavnostna akademija ob 50. obletnici Območne obrtno-podjetniške zbornice Novo mesto, je bila sinoči, v Kulturnem centru Janeza Trdine Novo mesto. Jubilej so obeležili s slikovitim in kulturnim potovanjem skozi čas, od ustanovitve organizacije, do danes. Hkrati pa so na že 24. srečanju obrtnikov in podjetnikov podelili naziv častnemu članu, ter podjetnikom priznanja, plakete in ključe za različne jubileje delovanja.  Zbornica uspešno povezuje obrtnike in podjetnike ter jim nudi podporo in storitve za enostavnejše delovanje. V prihodnje si želijo povečati število članov in privabiti mlajše generacije.

V participativni del proračuna Občine Krško, za prihodnje leto, so uvrstili 26, oz. polovico naložb, ki so jih predlagali občani. Zanje bodo namenili 140.000 evrov, razporejene so po sedmih območjih te posavske občine. Vsakemu bo pripadlo za 20.000 evrov naložb.  Po podatkih krške občine je pri glasovanju za naložbe participativnega dela proračuna sodelovalo nekaj manj kot 1400 občanov. Približno 1200 jih je glasovalo spletno, ostali pa z glasovnicami. Podrobneje o izglasovanih projektih pa na spletni strani radiokrka.si.

Knjižnica Črnomelj in JSKD OI Črnomelj, sta letos v mesecu maju že 14. razpisala literarni natečaj Lepota besede, »Z besedo iščemo in ustvarjamo lepoto«. Na natečaj se je prijavilo kar 35 ustvarjalcev iz Bele krajine in širše Dolenjske ter Posavja.  V Knjižnici Črnomelj, je bila prejšnji teden zaključna literarna prireditev, na kateri so člani gledališke skupine ZIK Črnomelj prebirali pesmi in odlomke proznih del izbranih in na kateri so bili razglašeni tudi trije najboljši avtorji Dragomila Šeško iz Brežic, Nataša Komarov iz Adlešičev in Sandra Erpe iz Straže. Ob tej priložnosti je izšla tudi knjižica Lepota besede 14, v kateri so objavljene izbrane pesmi oz. odlomki proznih del udeležencev literarnega natečaja.  Strokovni ocenjevalec Samo Dražumerič, pesnik, pisatelj in literarni mentor iz Novega mesta, je za objavo v knjižici izbral dela (pesem ali odlomek) 30 avtorjev. 

VREME ZA REGIJO
Dežurni prognostik z Agencije za okolje Andrej Velkavrh napoveduje, da bo jutri spremenljivo do pretežno oblačno. Meja sneženja se bo v prihodnjih dneh spustila pod 400 m nadmorske višine. 

Več v oddaji "Krka ob enih"

Krka ob enih, 29.11.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri