Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

Vladivostok Svet24.si

V Vladivostoku aretirali ameriškega vojaka, tja ...

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – V Dobličah pri Črnomlju zjutraj kar minus 11,6 stopinje

Piše: Radio Krka/MP

Čas objave:
07.04.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Minister za zdravje Janez Poklukar poudarja, da je zanj ključni cilj, da se 12. aprila znova začne pouk v šolah. Z možnostjo prostovoljnega samotestiranja na domu pa želijo omogočiti, da bi tak način šolanja ohranili še 11 tednov do konca šolskega leta. Ne bo pa samotestiranje pogoj za obiskovanje pouka v šoli.

Tradicionalna akcija 40 dni brez alkohola se je končala. Letos je akcija poudarila, da odgovorno ravnanje zahteva osebno odločitev za zmernost pri pitju ali celo odpoved alkoholu. Ob koncu akcije so organizatorji pozvali, naj se odpoved in zmernost pri pitju alkohola ne konča po 40 dneh.

KRKA DOMA:
Današnje jutro je bilo ponekod najhladnejše v tej zimi, marsikje pa najhladnejše aprilsko jutro zadnjih 70, verjetno pa več kot 100 let. Najnižjo temperaturo so izmerili v Novi vasi na Blokah, minus 20,6 stopinje, kar je nov uradni slovenski rekord za april. Rekordno mrzlo je bilo tudi po številnih zasneženih nižinskih krajih južnega dela Slovenije. V Iskrbi pri Kočevju so namerili minus 14,6 stopinje, v Marinči vasi minus 13,1 stopinje, v Kočevju minus 13 stopinj. V Dobličah pri Črnomlju so davi namerili minus 11,6 stopinje, prej je bil aprilski rekord minus 5,5 stopinje, v Črnomlju pa minus 7,1 stopinje v letih 1955 in 1956.

Ljubljanski kriminalisti so prijeli osumljence umora 77-letnega moškega z območja Grosupljega. Kaznivo dejanje naj bi zagrešili 24-, 23-, 19- in 18-letnik z območja Kočevja. Hudo pretepenega in zvezanega 77-letnika so pustili ležati v gozdu, kjer je ostal vse do naslednjega dne, ko ga je našel znanec ter poklical policijo in reševalce. Vsi štirje osumljenci, ki jih je policija že obravnavala zaradi kaznivih dejanj, so v priporu. Za kaznivo dejanje umora je predpisana kazen med 15 in 30 let zapora.

Župan občine Šentrupert Andrej Martin Kostelec je ob koncu 17. redne seje občinskega sveta minulo sredo pod točko razno prebral odstopno izjavo. Odstopno izjavo, ki je bila naslovljena na občinski svet, nadzorni odbor in občinsko upravo, je tudi oddal v občinski arhiv. V Šentrupertu tako sledijo priprave na nadomestne volitve za župana.

Osrednja informativna oddaja, 7.4.2021

Krka ob enih