stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – V Gabrju pod Gorjanci bodo dodatna parkirišča

Piše: Radio Krka/MP

Čas objave:
05.03.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj so ob 5435 PCR testih potrdili 881 okužb z novim koronavirusom. Bolnišnično oskrbo danes potrebuje 521 bolnikov, 85 bolnikov pa potrebuje intenzivno nego. Umrli so štirje bolniki s covidom-19.

Več deset meščanov Petrinje je včeraj verbalno napadlo župana mesta Darinka Dumbovića s trditvami, da humanitarno pomoč, ki je prispela po rušilnem potresu decembra lani, ne razdeljujejo transparentno. Posebej so zahtevali ustrezno razdelitev gradbenega materiala. Med drugim je ta kot pomoč po potresu prispel tudi iz Slovenije.

Območje Nove Zelandije je zgodaj davi stresla serija močnih potresov. Najmočnejši je imel kar magnitudo 8,1. Oblasti so izdale opozorilo pred cunamijem in odredile delno evakuacijo prebivalcev vzhodne obale Severnega otoka.

KRKA DOMA:
Mestna občina Novo mesto in gradbeno podjetje KOP Brežice sta podpisala pogodbo za gradnjo in ureditev podgorjanskega parkirišča nad vasjo Gabrje. Z naložbo želijo preprečiti zdajšnje divje parkiranje številnih pohodnikov. Glede na to, da bo sodobno urejeno parkirišče namenjeno tudi avtodomom, pa bodo s tem okrepili tudi krajevno turistično ponudbo. Dokončali naj bi ga v petih mesecih.

Metliška občina je s črnomaljskim podjetjem TGH podpisala pogodbo za prenovo in gradnjo približno 350 metrov fekalne kanalizacije na območju Cankarjeve ceste med železniškim nadvozom in mestno čistilno napravo.
Z gradbenimi deli nameravajo začeti aprila in jih končati v dveh mesecih.

Občina Krško je v teh dneh objavila javni razpis za sofinanciranje sterilizacij in kastracij lastniških psov in mačk za letošnje leto. Skupno je na voljo 8 tisoč evrov. Za sofinanciranje lahko zaprosijo lastniki psov in mačk s stalnim ali začasnim prebivališčem na območju občine Krško, ki imajo do pet odraslih živali na stanovanje oz. hišno številko.

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so sinoči ob 21. uri zabeležili šibek potresni sunek z magnitudo 1,4. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 80 kilometrov jugovzhodno od Ljubljane v bližini Črnomlja, čutili so ga prebivalci Črnomlja in okolice.

Osrednja informativna oddaja, 5.2.2021

Krka ob enih