stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - V kolesarskem parku se je poškodovalo šest mladoletnikov

Piše: M.K.

Čas objave:
07.08.2020 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: V Sloveniji so včeraj opravili 753 testov na novi koronavirus in potrdili 10 okužb. Po dve v občinah Ljubljana, Celje in Cirkulane, po eno pa v Velenju, Vipavi, Grosupljem in Ivančni Gorici.

Okuženi z novim koronavirusom imajo v nosu, grlu in pljučih zelo podobne ravni virusa ne glede na to, ali imajo simptome ali ne, je razkrila nova študija v Južni Koreji. Najnovejše objavljene ugotovitve so pomembne zaradi podpore domnev, da tudi bolniki brez simptomov širijo koronavirus.

KRKA DOMA: V kolesarskem parku, v naselju Dolenji Lazi, v občini Ribnica, je včeraj, nekaj po 20. uri šest mladoletnikov skakalo po kolesarski skakalnici, pri tem pa se je vdrl pod na stolpu skakalnice. Padli so sedem metrov globoko in se pri tem poškodovali. Prostovoljni gasilci iz Ribnice in Dolenji Lazi, ter reševalci Nujne medicinske pomoči Ribnica so poškodovane oskrbeli. Vseh šest poškodovanih mladoletnikov so nato reševalci iz Ribnice, Ljubljane, Postojne in Novega mesta, prepeljali v UKC Ljubljana. Štiri osebe so se ob nesreči težje poškodovale, dve lažje, nihče pa ni življenjsko ogrožen, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana. Kot je povedal vodja gasilske intervencije Nejc Mohar ima ena oseba odprti zlom, ena je dobila udarec v kolk, pri treh pa so sumili na poškodbo hrbtenice. Vzrok za nesrečo je bila po njegovih besedah preobremenitev lesene konstrukcije poda na stolpu skakalnice. Po njegovih informacijah kolesarski park, ki je sicer v lasti Kolesarskega kluba Ribnčan, ni več v obratovanju. V Kolesarskem klubu Ribnčan nesreče niso želeli komentirati. Ogled kraja nesreče so opravili tudi policisti, ki nadaljujejo zbiranje obvestil in bodo o vseh zbranih okoliščinah obvestili pristojno državno tožilstvo.

Na progi Novo mesto-Ljubljana, pri Šrangi v občini Mirna Peč, je v sredo zjutraj vlak do smrti povozil nekaj let staro medvedko, ki je neprevidno prečkala železniške tire. Kot so sporočili iz Lovske družine Novo mesto, je bil trk tako silovit, da je medvedka na mestu poginila. Lovci so na ogledu ugotovili, da je vlak medvedko zadel na območju lovišča Lovske družine Mirna Peč, pri bunkerju, ki stoji ob železniški progi, nato pa jo je nekaj časa potiskal po tirih, da je na koncu obležala na območju lovišča Lovske družine Novo mesto. Ali je medvedka vodila mladiče, lovci niso ugotovili, če jih je, so osiroteli in tavajo po bližnjih gozdovih, pravi član Lovske družine Novo mesto Bojan Avbar.

Na območju Bele krajine, Posavja in Dolenjske, so včeraj policisti na 15 različnih lokacijah izsledili in prijeli 106 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto. Ob tem so prijeli tudi dva državljana Ukrajine, ki sta šest državljanov Pakistana nameravala pripeljati v notranjost države. Policisti se zahvaljujejo prebivalcem ob meji, ki jim z obvestili pomagajo pri prepoznavanju sumljivih oseb in vozil in s tem pri varovanju državne meje.

V Brežicah po epidemiji pomagajo pri okrevanju turizma. Vsak deseti Brežičan je zaposlen v tej panogi, ki jo je koronavirus najbolj prizadel. V Zavodu za podjetništvo, turizem in mladino so v teh nejasnih razmerah prenovili blagovno znamko destinacije in pripravili dodatno ponudbo. Brežiška občina je za prvi sveženj pomoči turizmu namenila 52.700 evrov.

VREME ZA REGIJO
Dežurni prognostik z Agencije za okolje Benedikt Strajnar napoveduje temperature nad 30 stopinj. 

Več v oddaji Krka ob enih 

Krka ob enih, 07.08.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri