stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - V Krškem prijeli osumljenca, ki je grozil s pištolo

Piše: M.K.

Čas objave:
23.01.2020 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Azijske borze so danes obarvane rdeče. Trgovanje kroji predvsem širitev novega koronavirusa, s katerim je na Kitajskem okuženih že okoli 600 ljudi, virus pa se je razširil tudi na druge azijske države in v ZDA.

Cene nafte še naprej padajo. Tudi trgovci s črnim zlatom so po navedbah tujih agencij zaskrbljeni zaradi širitve novega virusa s Kitajske. Med drugim jih skrbi, da bi virus obremenil potovanja in mednarodno trgovino.

Zaradi vročinskega vala na jugovzhodu Avstralije so se danes tam znova razplamteli požari. Ti med drugim divjajo tudi v bližini letališča v Canberri, zaradi česar so zaprli tamkajšnje letališče.

KRKA DOMA:  Krške policiste so v torek, pozno popoldne, poklicali na pomoč iz nakupovalnega središča v Krškem, kjer naj bi pijan moški s pištolo grozil dvema oškodovancema. Takoj so se odzvali in na kraju izsledili in prijeli  33-letnega osumljenca. Zasegli so mu pištolo z naboji v nabojniku in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zoper osumljenca, ki so ga v preteklosti že obravnavali za podobna kazniva dejanja, bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanj nasilništva in  nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksplozivov.

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so danes ob 8.34 uri zabeležili zmeren potresni sunek, magnitude 1,8. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 46 kilometrov vzhodno od Ljubljane, v bližini Radeč. Kot smo že poročali, pa so včeraj 3 minute čez polnoč zabeležili šibek potresni sunek magnitude 0,8, v bližini Črnomlja. Na istem območju so zmeren potresni sunek zabeležili še včeraj 12 minut pred 8. uro zjutraj. Ta je imel magnitudo 2,4. Oba potresa so čutili posamezni prebivalci občin Črnomelj, Semič in Metlika.

V Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto, so v ponedeljek, 20. januarja tradicionalno podelili priznanja za uspešno opravljeno bralno značko. Projekt ima v knjižnici že dolgo tradicijo, začel se je že leta 2009. Njegovi začetki so bili sramežljivi in skromno, skozi leta pa je prerasel v priljubljeno dejavnost. Letos je bralno značko uspešno opravilo kar 165 odraslih bralk in bralcev, ki so v knjigah iskali navdih za premik. Več v jutrišnji oddaji s Krko naokoli.

Dijaška organizacija Slovenije (DOS) je včeraj devetič podelila naziva naj dijak in naj dijakinja. Naziv pripade dijakom, ki so uspešni na učnem področju in se tudi v prostem času ukvarjajo z različnimi obšolskimi dejavnostmi. Naj dijak šolskega leta 2018/2019 je postal dijak tretjega letnika Biotehniške šole Maribor Ivan Praznik, naj dijakinja pa je dijakinja zdaj že 4.a letnika Gimnazije Novo mesto Anita Koprivc. V lanskem šolskem letu je dosegla odličen uspeh na gimnaziji in v glasbeni šoli. Delovala je kot prostovoljna animatorka, tutorka mlajših dijakov in nastopala s krajevnim pevskim zborom. Dosegla je bronasta priznanja na tekmovanju iz geografije, računalniškem tekmovanju Bober, Cankarjevem tekmovanju, bralnem tekmovanju in tekmovanju iz znanja o sladkorni bolezni.  Ker za določena področja ni priznanj, je ta naziv zanjo potrditev, da je prav vse, kar počne in je hkrati motivacija za naprej.

VREME ZA REGIJO
Vremenska napoved Agencije za okolje  - Jutri bo precej jasno. Zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megla. Najnižje jutranje temperature bodo od -8 do -3, najvišje dnevne od 7 do 12, v krajih s celodnevno meglo okoli 0 °C. V soboto bo pretežno oblačno z občasnimi manjšimi padavinami, po nižinah bo rahlo deževalo. V nedeljo bodo še možne manjše padavine. 

Več v oddaji "Krka ob enih"

Krka ob enih, 23.01.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri