stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - V Novem mestu dodatno ozko prometno grlo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
09.04.2019 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI: Od polnoči so višje cene pogonskih goriv na bencinskih črpalkah, ki so pod nadzorom države. 95 oktanski bencin je dražji za skoraj 3 cente, liter zdaj stane dobrega 1,3 evra, kar je največ od novembra lani. Dizelsko gorivo je dražje za 0,3 centa.
Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje so marca zaznali več izbruhov noroviroz, po zadnjih podatkih je zbolelo okrog 270 ljudi. Laično bolezen imenujemo tudi trebušna gripa, čeprav bolezen ni posledica okužbe z virusi gripe..
Premier Marjan Šarec bo po razkritju poskusov vplivanja hrvaških predstavnikov na poročanje POP TV popoldne sklical Svet za nacionalno varnost. Zunanje ministrstvo pa bo na pogovor poklicalo hrvaškega veleposlanika v Ljubljani ter na posvet slovensko veleposlanico v Zagrebu.


KRKA DOMA: V Novem mestu, kjer je obratna enosmerna prevoznost Kandijskega mosta ob le dveh preostalih redno prevoznih mostovih preko Krke dodatno zgostila prometne konice, je nova prometna ovira. Ob gradnji poti za kolesarje in pešce bodo namreč pri Ločenskem mostu predvidoma do konca maja potrebne zapore in druge prometne prilagoditve
V minulem tednu so namenu predali pomembno novo pridobitev Osnovne šole Sava Kladnika Sevnica, ki bo še dodatno prispevala h kakovostnemu izvajanju športne vzgoje, in to je celovita ureditev zgornje telovadnice. V telovadnici so zamenjali tla in vgradili opremo, ki bo omogočala raznolike športne aktivnosti, med njimi igre z žogami, izvajanje gimnastičnih prvin, velika pridobitev pa je nova plezalna stena.
Društvo paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja je pripravilo tradicionalno delavnico slikarjev paraplegikov in tetraplegikov iz vse Slovenije, na katero povabijo tudi veliko že priznanih slikarjev. Na delavnicah se zberejo invalidi, ki slikajo z usti, nogami in tudi rokami v vseh tehnikah. V društvu pripravljajo tudi skupinske in samostojne razstave, prva skupinska bo kmalu v Semiču.

Osrednja informativna oddaja, 9.4.2019

Osrednja informativna oddaja