franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - V novomeški glasbeni šoli se srečanja z učenci zelo veselijo

Piše: M.K.

Čas objave:
15.05.2020 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Po več kot dveh mesecih je vlada sinoči presenetljivo preklicala epidemijo bolezni covid-19. Ob tem sicer v veljavi še ostajajo nekateri ukrepi, saj nevarnost širjenja okužbe z novim koronavirusom ostaja. Je pa vlada preprečila podaljšanje veljavnosti večine ukrepov iz mega protikoronskega zakona do konca junija. Prvi primer potrjene okužbe je bil v Sloveniji zabeležen 4. marca, do 13. maja pa so našteli 1464 potrjenih okužb, umrli pa so 103 bolniki s covidom-19. Največja žarišča so bila v nekateri domovih za starejše. Še včeraj je bilo iz vrst stroke slišati pomisleke glede preklica epidemije, saj da se trenutno šele sproščajo nekateri ukrepi, zato je težko oceniti, kaj bo to prineslo. Konca epidemije sicer še ni najavila nobena druga evropska država.

Vlada je na dopisni seji spremenila ukrepe na mejnih prehodih na zunanji meji in na kontrolnih točkah na notranjih mejah Slovenije. Pri prihodu v Slovenijo za državljane Slovenije in drugih držav EU ni več predvidena karantena. Za državljane tretjih držav pa, a so pri tem izvzete nekatere skupine, denimo diplomati in delavci v tovornem prometu.

KRKA DOMA: GRC Novo mesto je od novomeške Izpostave za zaščito in reševanje dobil dobrih 56.000 zaščitnih mask, ki so jih po razdelilniku, ki ga je pripravilo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, razdelili šolam in vrtcem na območju Mestne občine Novo mesto. Ravnatelj novomeške glasbene šole Marjana Kozine Matija Slak je povedal, da so dobili 1400 mask za začetek pouka. Na pouk se intenzivno pripravljajo že 14 dni, zagotovili so vse varnostne ukrepe in se srečanja z učenci zelo veselijo.

Slovenska vojska v teh dneh na različnih koncih Slovenije izvaja taktične vaje pod skupnim imenom Preskok 20. Vaje bodo v naslednjih dneh potekale tudi na širšem območju Gorjancev (Gabrje, Cerov log), Bele krajine (Črnomelj) in Posavja (Brežice). Ker bo del vojaških vaj potekal tudi na območju Mestne občine Novo mesto, sta v sredo novomeški župan Gregor Macedoni in poveljnik novomeške Vojašnice Franca Uršiča polkovnik Vasilije Maraš podpisala skupno izjavo o podpori vojaškim vajam. Vaje potekajo tudi v sodelovanju s civilno zaščito in s policijo.

Krški svetniki so na sredini dopisni seji potrdili predlog Komisije za občinska priznanja ter sodelovanje z občinami o prejemnikih letošnjih občinskih priznanj. Znak Občine Krško bodo prejeli Jože Požun ml. za vsestransko sodelovanje in prispevek k razvoju domačega kraja, družba Avtoline za uspešen razvoj servisnih dejavnosti in Turistično društvo Senovo za ohranjanje turističnega razvoja in dediščine na Senovem. Letošnja dobitnika Priznanj Občine Krško sta društvo Družina in življenje ob 20-letnici uspešnega dela za gradnjo odnosov med zakonci in v družinah in družba KIM za 30 let uspešnega gospodarskega razvoja v kovinskopredelovalni industriji. Kdo so dobitniki jubilejnih priznanj, pa preberite na spletni strani Radia Krka.

Na Glavni trg se jutri vrača Novomeška tržnica. Na stojnicah se bo predstavilo približno 15 lokalnih ponudnikov ekološke in integrirane pridelave, na voljo bodo tudi hortikulturni in končni izdelki. Novomeška tržnica bo na Glavnem trgu sicer potekala vsako soboto, med 9. in 13. uro, jutri ob 10. uri pa jo bo obiskal tudi novomeški župan Gregor Macedoni. V primeru slabega vremena pa bo prireditev odpovedana. Že prejšnjo soboto pa so vnovič odprli tržnico s kmetijskimi pridelki in izdelki v Črnomlju. Obiskovalce med drugim opozarjajo, naj kupljeno blago po prihodu domov dobro operejo.

Več v oddaji "Krka ob enih"

Krka ob enih, 15.05.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri