stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – V Revozu bo v sredo spet stekla proizvodnja

Piše: Radio Krka

Čas objave:
25.01.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj so v Sloveniji opravili 2734 testov in potrdili 293 okužb z novim koronavirusom. V bolnišnicah se zdravi 1173 covidnih bolnikov, intenzivno terapijo jih potrebuje 192. Umrlo je 19 covidnih bolnikov.

Policisti od danes do 7. februarja izvajajo poostren nadzor nad uporabo mobilnih telefonov ter drugih naprav, kot so tablice in prenosni računalniki, med vožnjo. Med akcijo bodo pozorni tudi na ostale prekrške, ki zmanjšujejo prometno varnost.

V Šenčurju se je včeraj zvečer zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila poškodovana dva pešca, voznik, ki ju je zbil, pa je pobegnil. Gorenjski policisti so vozilo in voznika s pomočjo priče izsledili.

KRKA DOMA:
V novomeškem Revozu, kjer so zaradi porabljene zaloge sestavnih delov za Renaultov model Twingo, ki jih izdeluje pred dobrim tednom v požaru prizadeti Treves iz Biča pri Trebnjem, v sredo zvečer ustavili proizvodnjo, bodo to v sredo vnovič zagnali. Sestavne dele jim bodo dobavili iz Španije, kamor je Treves uspel prenesti del proizvodnje. Proizvodnjo bodo vnovič zagnali s sredino dopoldansko izmeno ob 6. uri zjutraj in jo nadaljevali z redno popoldansko izmeno. Revoz deluje v dveh izmenah, v približno dveh tretjinah kot edina Renaultova tovarna izdeluje model Twingo, preostale zmogljivosti pa zapolnjujejo električni twingo, clio in električni smart.


Tudi v Posavju se stanje glede okuženosti z novim koronavirusom popravlja, je ob obisku Doma starejših občanov v Krškem ocenila državna sekretarka ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Mateja Ribič in dodala, če bo šlo tako naprej, računajo, da bo tudi v Posavju stanje prihodnjem tednu boljše.

Višja strokovna šola Brežice je pridobila nov izobraževalni program velnes. V prihodnjem študijskem letu bodo razpisali 30 mest za redni študij in 30 mest za izredni študij, ta traja dve leti, obsega pa tudi praktični del pri delodajalcih, to so različne terme, fitnes centri, centri za kozmetiko in pedikuro, domovi za starejše. Pripravljajo tudi dva informativna dneva, ki bosta 12. in 13. februarja.

Osrednja informativna oddaja, 25.1.2021

Krka ob enih