nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj, ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – V Šentrupertu razveljavili odlok o OPPN za novo stanovanjsko sosesko

Piše: Radio Krka/MP

Čas objave:
25.02.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj so opravili 4565 PCR testov in potrdili 852 okužb z novim koronavirusom. V bolnišnicah se zdravi 546 covidnih bolnikov, od tega 103 potrebujejo intenzivno terapijo. Umrlo je sedem covidnih bolnikov.

V obalno-kraški regiji bodo zaradi slabših epidemioloških razmer od sobote znova zaprte nekatere trgovine in storitve, kot to velja v rdeči fazi. Vozniki taksijev se bodo po novem testirali enkrat tedensko. Vlada je namreč izdala odlok, po katerem so prevozi s taksijem dovoljeni, če voznik poskrbi za ustrezno dezinfekcijo vozila, uporabo zaščitnih mask in enkrat tedensko opravi testiranje.

KRKA DOMA:
Občinski svet Občine Šentrupert je razveljavil občinski podrobni prostorski načrt za novo stanovanjsko sosesko, s čimer je omogočil izdelavo novega, primernejšega za to območje. Za komunalno opremljanje načrtovane medgeneracijske soseske na jugovzhodnem delu naselja Šentrupertu, pod pokopališčem in proti Deželi kozolcev, bi po obstoječem načrtu potrebovali vsaj 290 tisoč evrov. Stroški za komunalno ureditev 12 parcel so enostavno
previsoki. Tovrstno urejanje bi bilo ekonomsko neupravičeno. Občinski svet je tako razveljavil odlok o OPPN za to sosesko in omogočil, da občina naroči izdelavo novega.

Z virtualnim odprtjem so včeraj uradno predali v namen investicije v sklopu projekta Interpretacija vodnih virov in ekstenzivnih pašnikov v Poljanski dolini ali krajše Čredniška pot. Projekt je občina Črnomelj izvedla skupaj s Kulturno umetniškim društvom Stari trg ob Kolpi in Krajinskim parkom Kolpa. S tem z evropskim denarjem podprtim projektom bodo prispevali k ohranjanju narave oziroma vodnih virov in kulturne dediščine ter k razvoju trajnostnega turizma in podeželja. Gre za novo turistično zanimivost Poljanske doline, s katero želijo poleg Kolpe in čolnarjenja na njej okrepiti zaledno turistično ponudbo. Vanjo želijo vključiti domače ponudnike in projekt nadgraditi.


Za več vlomov in tatvin na območju Bele krajine konec leta 2019 in v lanskem letu metliški policisti sumijo tudi več mladoletnikov. V novembru 2019 je bilo vlomljeno v prostore podjetja, kjer so storilci odtujili nekaj več kot 200 evrov in z vlomom povzročili za okoli 1800 evrov škode. Decembra 2019 je na Mestnem trgu v Metliki nekdo vlomil v gostinski lokal in odtujil menjalni denar. Marca 2020 je v Metliki neznanec vlomil v dva gostinska lokala in povzročil za 3000 evrov škode. Policisti so uspeli z intenzivno preiskavo preiskati vlome in ugotovili, da so kaznivih dejanj velike tatvine osumljeni 24-letni, 18-letni in mladoletniki iz naselja blizu Metlike. Kazensko jih bodo ovadili zaradi velike tatvine.

Osrednja informativna oddaja, 25.2.2021

Krka ob enih