stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Z evropskim denarjem zgrajena prva faza Poslovne cone Puščava

Piše: Radio Krka

Čas objave:
17.12.2020 13:04

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj so opravili 6350 testov in potrdili 1642 okužb z novim koronavirusom, kar pomeni, da je bil delež pozitivnih testov 25,8-odstoten. Umrlo je 43 bolnikov s covidom-19. 


Policisti so včeraj nekaj pred 21. uro v Črešnjicah pri Cerkljah prijeli 33-letnega državljana Nemčije, ki je v vozilu prevažal dva državljana Pakistana, ki sta nezakonito prestopila državno mejo. Nemcu so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil.

Vlada je spremenila odlok o načrtu za kakovost zraka na območju Zasavja. V občinah Trbovlje in Zagorje ob Savi za uresničitev ukrepov skupaj načrtuje več kot milijon evrov in sicer za ukrepe na področju ogrevanja ter na področju prometa.

KRKA DOMA:
Občina Mokronog-Trebelno je komunalno opremila prvo fazo Poslovne cone Puščava in s tem vzpostavila pogoje za gradnjo dveh proizvodnih objektov, ki naj bi na lokaciji začela delovati v treh letih. Zagotavljanje gospodarskega razvoja je nujno povezano z zagotavljanjem novih poslovnih površin. Tega se zavedamo tudi v občini Mokronog-Trebelno, zato smo z naložbo izboljšali pogoje za poslovanje obstoječih ter nastanek, rast in razvoj novih delovnih mest. Oba investitorja sta zanesljiva gospodarska subjekta, ki bosta zaradi ustrezne infrastrukture v poslovni coni lahko širila svojo dejavnost in s tem prispevala h gospodarskemu razvoju občine, regije, nenazadnje tudi države,« je prepričana direktorica Občinske uprave Občine Mokronog-Trebelno Mojca Pekolj.

Pilotni projekt integrirane oskrbe »Most«, ki bi se moral končati po dveh letih in pol delovanja, je dobil pravo božično darilo občine Krško. Ta se je namreč odločila, da bodo »Mostu« pomagali s sofinanciranjem in tako potreben projekt ohranili. »To je izjemna novica za vse naše oskrbovance, ki jih je skrbelo, kako bodo nadaljevali življenje brez nas, in za našo 6-člansko ekipo, ki bo nadaljevala z začrtanim delom,« je povedala vodja projekta Carmen Rajer.

Košarkarji Krke so v tekmi 12. kroga SKL v Podčetrtku premagali Terme Olimia z 72:68 in zabeležili deveto zmago v ligi. Pet tekem so imeli krkaši v desetih dneh, kar je zelo težak ritem, je po tekmi povedal trener Krke Vladimir Anzulović. Krka tako po izenačenem boju ostaja na vrhu prvenstvene lestvice.

Osrednja informativna oddaja, 17.12.2020

Krka ob enih