nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Zaprta DSO Metlika in obe regijski bolnišnici

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
13.07.2020 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" je bila danes z vami Renata Mikec.

SVET NA KRKI: Zaradi nevarnosti okužbe z novim koronavirusom so za obiskovalce vnovič zaprli domova starejših občanov v Hrastniku in Metliki. V Hrastniku so namreč minuli konec tedna potrdili okužbo pri eni od zaposlenih, v Metliki pa so se za ta ukrep odločili zaradi pojava nove okužbe v občini.

Dijaki in vsi ostali, ki so splošno maturo opravljali v spomladanskem roku, bodo danes seznanjeni z doseženim uspehom. Svoje rezultate pri posameznih predmetih lahko s pomočjo šifre na spletu pogledajo do srede, ugovori na izračun ocene pa so možni do četrtka.

KRKA DOMA: Delničarji Krke so na nedavni skupščini potrdili sklep o izplačilu dividend v višini 4,25 evra bruto na delnico, kar je za tretjino več kot lani. Ob seznanitvi s spodbudnimi polletnimi podatki o poslovanju so imenovali tudi štiri nove nadzornike.

Glede na splošno poslabšanje epidemiološkega stanja v zvezi s covidom-19 v Sloveniji, so obiski pacientov v Splošni bolnišnici Novo mesto do nadaljnjega prepovedani. Tako kot tudi v brežiški bolnišnici. Zaradi pojava nove okužbe v Občini Metlika pa so zaprli tudi metliški dom starejših občanov. Do nadaljnjega so tako onemogočeni tudi obiski.

V Lamutovem likovnem salonu Galerije Božidarja Jakca v Kostanjevici na Krki, je na ogled gostujoča razstava Prenavljamo!!!, ki so jo v ljubljanskem Muzeju za arhitekturo in oblikovanje pripravili lani. Razstava izpostavlja pomen sodelovanja, potrebnega za to, da stavbe, ki so preživele prvotno rabo, lahko vnovič oživijo. Predstavlja prenovljene zgradbe v Sloveniji, ki so nepogrešljiv del zgodovine mest in naselij ter nosilec lokalne ali celo nacionalne identitete. Razstava je na ogled do 13. septembra.

Podrobneje o vsem v oddaji »Krka ob enih«.

Krka ob enih, 13.07.2020

Osrednja informativna oddaja