gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Znižali so turistično takso in si obetajo večji obisk

Piše: M.K.

Čas objave:
16.06.2020 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Včeraj so opravili 567 testiranj za okužbo z novim koronavirusom, pri čemer so potrdili tri okužbe. Po eno okužbo so potrdili v Krškem, Piranu in Postojni. Bolnišnično zdravljenje potrebuje sedem oseb, ena je na oddelku za intenzivno terapijo.

Turistični boni bodo pomembno pomagali slovenskemu turizmu v času prehoda iz delne zaustavitve javnega življenja, je prepričan premier Janez Janša. V drugem delu poletne turistične sezone vlada pričakuje tudi bistveno večji obisk tujih gostov. Slovenija je bila prva evropska država, ki je lahko najavila konec epidemije. Po tej potezi je bilo v enem vikendu "v svetovnih medijih okoli 24.000 pozitivnih zapisov o Sloveniji", je poudaril Janša. "Pred nekaj dnevi je vodilni britanski časopis objavil lestvico povpraševanj po turističnih destinacijah v Evropi in Slovenija je bila na prvem mestu," je dodal razloge, zakaj si lahko slovenski turizem obeta tudi tuje goste.

V Italiji so včeraj potrdili 26 smrtnih žrtev covida-19, kar je najmanjše število v več kot treh mesecih. Skupno je zaradi koronavirusa v Italiji umrlo 34.371 ljudi.

V najnovejšem izbruhu koronavirusa v Pekingu so potrdili že več kot 100 primerov okužb. V kitajski prestolnici oblasti že skušajo zajeziti izbruh. Med drugim so zaprle več sosesk in uvedle množično testiranje.

KRKA DOMA: Občinski svet Dolenjskih Toplic se je na nedavni seji strinjal z novim pravilnikom o uporabi Kulturno-kongresnega centra. Prejšnji, ki je bil sprejet leta 2015, ni bil usklajen z veljavno zakonodajo. Kot je povedal župan Franc Vovk, bodo morali vsi uporabniki prostorov oz. opreme plačevati najemnino. A kot je poudaril župan, bodo društva ali druge organizacije preko občinskih razpisov lahko dobile povrnjen denar. Topliški svetniki so potrdili tudi županov predlog, da so turistično takso znižali za polovico oz. s prejšnjih dveh evrov in 50 centov t. i. promocijske takse na evro in 25 centov. Vovk je še dodal, da želijo turizmu Dolenjskih Toplic pomagati v okviru lastnih možnosti in da bo omenjeno znižanje turistične takse veljalo do konca leta. 

Občina Semič in tamkajšnji Kulturni center, sta prejšnji teden pripravila predavanje na temo "Samooskrbi bomo bolj brezskrbni." Predavali sta Sanja Lončar in Irena Rotar, ki sta predstavili, kako se lotiti celotne samooskrbe. Na začetku je vse prisotne nagovorila semiška županja Polona Kambič. Irena Rotar je med drugim poudarila, da je v tej čudoviti Sloveniji pomembno, da se naučimo preživeti s svojimi rokami in s svojimi sredstvi.

V Meniški vasi je bil v nedeljo pohod po bobrovi poti. Društvo BOBER - Okoljsko gibanje Dolenjska, ki je organiziralo pohod, želi spodbuditi vse ljudi k aktivnemu in odgovornemu delovanju v smeri trajnostnega razvoja, ker se zavedajo ranljivosti in enkratnosti planeta, na katerem živimo. Tokrat so predstavili terenski habitat bobra in biodiverzitete v Logu pri Podhosti, ter izvedli zeliščarsko delavnico. Trenutno imajo okoli 70 aktivnih članov, na Facebooku pa imajo blizu 3500 podpornikov.

VREME ZA REGIJO
Dežurni prognostik z Agencije za okolje Brane Gregorčič napoveduje padavine. 

Več v oddaji "Krka ob enih"

Krka ob enih, 16.06.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri