stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : 10 redna seja novomeških svetnikov

Piše: R.K.

Čas objave:
28.12.2023 12:59

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : 10 redna seja novomeških svetnikov; Tihotapec je podrl mejno zapornico in se peljal naprej

SVET NA KRKI

Na območju Kranja je ponoči zagorelo v zapuščenem objektu. Iz objekta so evakuirali devet odraslih oseb, ki v požaru niso bile poškodovane. Za njihovo namestitev je v nadaljevanju poskrbela civilna zaščita, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

V Ljubljani se danes začenja Evropsko srečanje mladih, na katerem se vsako leto v enem od evropskih mest zbere več tisoč mladih. Srečanja se bo letos udeležilo 5000 mladih iz 48 držav, potekalo pa bo do 1. januarja. Dogodek v sodelovanju s krščanskimi Cerkvami in s podporo mesta Ljubljane pripravlja skupnost taizéjskih bratov iz Francije.

KRKA DOMA

Na decembrski 10. redni seji novomeških svetnikov so predstavili novo generacijo občinskih štipendistov in prejemnikov denarne pomoči. Zoe Heric Zagrljača in Matic Kotnik sta nova štipendista, Ema Starešinič pa bo prejela denarno pomoč za izobraževanje v tujini. Svetniki so prav tako potrdili spremenjen izračun nadomestila za uporabo stavbnih zemljišč za nepozidana stavbna zemljišča ter novelacijo izvedbenega načrta Trajnostne urbane strategije Novo mesto 2030, ki vključuje več kot 40 projektov. Poleg tega so ustanovili Skupno občinsko upravo devetih občin iz Dolenjske in Bele krajine, z novim letom pa iz skupne uprave izstopa Občina Trebnje. Svetniki so tudi podprli nižjo vrednost točke za izračun NUSZ v podporo Revozu, ki velja do konca leta 2025. Ta ukrep naj bi podprl nove proizvodne programe v Novem mestu, še posebej na področju e-mobilnosti. Novelacija izvedbenega načrta Trajnostne urbane strategije Novo mesto 2030 pa omogoča črpanje sredstev iz Evrops kega sklada za regionalni razvoj za izvajanje strateških ukrepov.

Na mejnem prehodu Obrežje je včeraj okoli 23. ure na vstopno stezo pripeljal voznik tovornega vozila bosanskih registrskih oznak, brez ustavljanja trčil v zapornico in nadaljeval z vožnjo v notranjost države. O pobeglem vozniku so bile takoj obveščene patrulje na terenu. Policisti so pobeglega voznika ustavili in prijeli v Mokricah. Ugotovoljeno je bilo, da je 41-letni državljan Bosne in Hercegovine v tovornem vozilu prevažal 17 državljanov Kitajske, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. 41-letnemu tihotapcu so odvzeli prostost in zasegli tovorno vozilo. Policijski postopki z državljani Kitajske še potekajo. Včeraj Nekaj pred 16. uro pa so bili policisti policijske postaje Dolenjske Toplice obveščeni o motečem pokanju petard v Vavti vasi. Takoj so se odzvali in v bližini šole izsledili mladoletnika, ki je imel pri sebi več kot 50 prepovedanih petard. Petarde so mu zasegli in o kršitvi mladoletnika obvestili starše. Zaradi kršitve določil Zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih bodo uvedli postopek o prekršku.

Osrednja informativna oddaja 28.12..2023