pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: 8. redna seja Občinskega sveta občine Grosuplje

Piše: R.K.

Čas objave:
19.04.2024 12:08

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: 8. redna seja Občinskega sveta občine Grosuplje: Dan krožnega gospodarstva v Novem mestu

 SVET NA KRKI

Parlament entitete Republike Srbske je ponoči sprejel spremembe zakona o delu, s katerimi je omogočil izplačilo plač v gotovini. To so storili, ker so banke v BiH začele zapirati račune fizičnim in pravnim osebam, ki so na seznamu sankcioniranih oseb ZDA. Med njimi je celoten politični vrh entitete, tudi predsednik Milorad Dodik.

Predstavniški dom ameriškega kongresa bo v soboto ponovno glasoval o predlogu zakona, ki bi družbeno omrežje TikTok prisilil, da se odpove kitajskemu matičnemu podjetju ByteDance, sicer bi ga v ZDA prepovedali. Kongresnike obeh strank je v četrtek razburilo poročilo, da Kitajska aktivno lobira proti predlogu.

KRKA DOMA

Na nedavni 8. redni seji Občinskega sveta Občine Grosuplje, ki je potekala v dvorani Družbenega doma Grosuplje, je župan Peter Verlič predstavil tekoče aktivnosti občine, zlasti pa aktualne investicijske projekte. Med drugim je svetnike seznanil z novim športnim igriščem na Veliki Ilovi Gori, gradnjo prizidka k Osnovni šoli Brinje Grosuplje, deli v Športnem parku Grosuplje, projektom izgradnje nogometnega parka Brinje ter projektom kulturnega centra in glasbene šole. Omenil je tudi novo učno pot na Radenskem polju, ter pripravo Občinske celostne prometne strategije. Na seji so sprejeli Zaključni račun proračuna Občine Grosuplje za leto 2023 ter Osnutek Odloka o javnih parkiriščih in urejanju parkiranja na območju Občine Grosuplje, ki opredeljuje način opravljanja izbirne gospodarske javne službe upravljanja in vzdrževanja javnih parkirišč. Poleg tega pa so v skladu z Odlokom o koncesiji za opravljanje lokalne gospodarske javne službe sprejeli tudi Sklep o potrditvi programa obnove in vzdrževanja javne razsvetljave v občini Grosuplje za leto 2024.

V Novem mestu so pred dnevom Zemlje, ki ga po vsem svetu obeležujemo 22. aprila, pripravili Dan krožnega gospodarstva, s katerim spodbujajo trajnostno ravnanje z okoljem. Projekt NovIKroG je zaključil dveletno raziskovanje možnosti ponovne uporabe izdelkov in materialov, vzpostavil center za krožno javno naročanje ter razkril, da je ključno racionalno ravnanje z viri. Peter Geršič iz mestne občine Novo mesto TONSKA

Partnerji projekta, financiranega s strani Norveškega finančnega mehanizma, so med drugim Mestna občina Novo mesto, Komunala Novo mesto in Razvojni center Novo mesto. Poudarjajo, da je integracija ponovne uporabe izdelkov ključna že pri javnih naročilih za dosego skupnega cilja trajnostnega krožnega gospodarstva.

Osrednja informativna oddaja 19.04.2024