stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : 80. obletnica prvega zasedanja SNOS

Piše: R.K.

Čas objave:
20.02.2024 12:13

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : 80. obletnica prvega zasedanja SNOS; 10. redna seja Občinskega sveta občine Krško

SVET NA KRKI

Neznanec je konec tedna v španskem mestu Castrillo de Duero, okoli 150 kilometrov severno od Madrida, vdrl v vinsko klet in razlil okoli 60.000 litrov visokokakovostnega vina v skupni vrednosti 2,5 milijona evrov. Prepričani so, da ni šlo za poskus kraje, ampak namerno uničenje žlahtne kapljice

Danes obeležujemo svetovni dan socialne pravičnosti, ki je namenjen ozaveščanju o težavah, s katerimi se soočajo najbolj ranljive skupine. Humanitarni program Veriga dobrih ljudi ob dnevu opozarja na socialno ogrožene družine, porast zaposlenih, ki ne zmorejo dostojno preživeti meseca, visoke življenje stroške in hudo stanovanjsko krizo.

KRKA DOMA

S proslavo, ki je obiskovalce popeljala skozi del zgodovinskega dogajanja med 2. svetovno vojno, so v Črnomlju sinoči obeležili 80. obletnico prvega zasedanja Slovenskega narodnoosvobodilnega sveta (SNOS), ki je leta 1944 potekalo prav v Črnomlju. Uvodoma je prisotne pozdravil župan Občine Črnomelj Andrej Kavšek. Med drugim je povedal, da si želijo simbolično pokloniti slehernemu prizadevanju naših prednikov v boju za svobodo in narodno samobitnost in hkrati opozoriti na pomembnost pozitivnega odnosa do lastne domovine. Nato pa je kot slavnostna govornica pred nabito polno dvorano Kulturnega doma nastopila predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič. Slednja je obiskovalce osrednje prireditve, ki je potekala v okviru za letos razglašenega Leta domovine v občini Črnomelj, še posebej razveselila z napovedjo, da se aprila začenja prenova Kulturnega doma in da bodo dela, če bo vse potekalo v skladu z načrti, končana sredi leta 2025.

Na nedavni 10. redni seji Občinskega sveta Mestne občine Krško so članice in člani obravnavali več ključnih točk, med drugim delovanje Zdravstvenega doma Krško in Zdravstvene postaje Senovo ter sprejeli letni program dejavnosti gospodarskih javnih služb za leto 2024. Potrdili so tudi nove cene komunalnih storitev za leto 2024, kjer prvotno ni bilo predvideno subvencioniranje, vendar so sprejeli sklep o subvenciji za ceno omrežnine komunalne odpadne vode v višini 25 %. To bo vplivalo na mesečni račun povprečnega štiričlanskega gospodinjstva, ki je priključeno na javni kanal, povečanje pa bo znašalo 2,1 %. Občina bo za subvencijo morala nameniti približno 130.000 evrov iz proračuna. Za dejavnosti kolektivne rabe, kot so vzdrževanje cest, javne razsvetljave, prometne signalizacije in javnih površin, so potrdili povišanje tarif za 10 %. Ta področja se financirajo iz občinskega proračuna.

Osrednja informativna oddaja 20.02.2024