stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : 9. redna seja obcinskega sveta Krško

Piše: R.K.

Čas objave:
27.12.2023 12:43

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : 9. redna seja obcinskega sveta Krško; Pomembna zmaga za Krkaše

SVET NA KRKI

Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj je odobrilo evropska sredstva za krepitev sodelovanja uradov za delo, centrov za socialno delo in drugih deležnikov pri integraciji dolgotrajno brezposelnih oseb na trg dela. S projektom želijo spodbuditi učinkovitejše odpravljanje ovir, ki jih imajo dolgotrajno brezposelni pri vstopu na trg dela.

V Beogradu se danes nadaljujejo protesti nasprotnikov vladajoče Srbske napredne stranke (SNS) zaradi domnevnih nepravilnosti na nedavnih parlamentarnih in lokalnih volitvah. Opozicijska koalicija Srbija proti nasilju (SPN) je medtem sporočila, da se v soboto ne bo udeležila ponovljenih volitev, ki bodo potekale na 28 voliščih po vsej državi.

KRKA DOMA

Na nedavni 9. redni seji Občinskega sveta Mestne občine Krško so sprejeli proračunske načrte za prihodnji dve leti, načrt obnove in vzdrževanja občinskih cest med leti 2024 in 2028 ter načrt varstva pred naravnimi nesrečami. Med večjimi projekti so rekonstrukcija mostov, obnova cest v različnih naseljih ter ureditve pločnikov in avtobusnih postajališč. Občinski svetniki so na seji razpravljali in glasovali o amandmajih k predlogu Odloka o proračunu za prihodnje dve leti. Edini izglasovan pa je bil Županov amandma, kateri zmanjšuje sredstva za izdelavo študije o izvedljivosti projekta Park urbanih športov – Vražja luknja za 30.000 evrov in s tem povečuje sredstva za gasilska društva. V nadaljevanju so sprejeli spremembe in dopolnitve odloka o ureditvenem načrtu za naselje Podbočje, predlog letnih načrtov ravnanja s stvarnim premoženjem ter načrt varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami v mestni občini Krško za prihodnje dve leti.

Košarkarji Krke so v zadnjem krogu prve polovice AdmiralBet ABA lige premagali Borac Mozzart iz Čačka z rezultatom 89-80. To je bila prva domača zmaga Krke v ligi in skupno tretja v sezoni. Najboljši strelci za Krko so bili Jan Špan z 23 točkami, Marko Radovanović z 12 točkami ter Darko Planinić in Leon Stergar s po 10 točkami. Krkaši so tekmo začeli dobro, nato pa so gostje prevzeli vodstvo. Kljub izenačeni igri do konca tretje četrtine je Krka s serijo 11 zaporednih točk sredi zadnje četrtine ponovno prevzela nadzor in tekmo pripeljala do zmage. Po uspešnem zaključku prvega dela sezone bodo košarkarji Krke nadaljevali s tekmovanjem v drugem delu AdmiralBet ABA lige ter se osredotočili na nadaljnje izzive in doseganje zastavljenih ciljev. Trener Krke Gašper Okorn.

Osrednja informativna oddaja 27.12.2023