stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : 9. redna seja občinskega sveta Mirna

Piše: R.K.

Čas objave:
21.02.2024 12:25

V osrednji informativni oddaji Krka ob enih : 9. redna seja občinskega sveta Mirna; Sestanek v Laškem glede 3. razvojne osi

SVET NA KRKI

Ob pomladnih temperaturah in deževnem vremenu se bodo dvoživke podale na svoje poti do mrestišč, kot vsako leto pa jim bodo pri prečkanju prometnic pomagali prostovoljci. Več akcij pripravljajo tudi na območju Mestne občine Kranj, kjer žabam radi pomagajo predvsem otroci.

V mariborskem Akvarij-terariju, kjer imajo že vrsto let težave zaradi dotrajanih prostorov, bodo letos opravljena najbolj nujna vzdrževalna dela. Mestni svet je po nujnem pozivu vodje ustanove Branka Kolarja zagotovil sredstva v občinskem proračunu v ta namen. Dolgoročno rešitev pa občina še vedno vidi v selitvi na novo lokacijo.

KRKA DOMA

Na 9. redni seji Občinskega sveta Občine Mirna je bil osrednji fokus namenjen sprejemu rebalansa letošnjega proračuna in obravnavi drugih pomembnih točk dnevnega reda. Rebalans proračuna ne prinaša bistvenih sprememb v načrtovane prihodke ter odhodke. Glavne prilagoditve vključujejo uskladitev ocene razpoložljivih sredstev na računu, prilagoditev prihodkov od dohodnine ter uskladitev tekočih in investicijskih odhodkov ter projektov.

Maja Anzelj, odgovorna za proračun in finance na občinski upravi, pojasnjuje TONSKA

Poleg tega je občinski svet potrdil prve spremembe predloga letnega načrta ravnanja s stvarnim premoženjem občine, ki omogočajo odprodajo nekaterih zemljišč v lasti občine zainteresiranim kupcem.

V Laškem so se sestali župani iz občin Celje, Laško, Radeče, Sevnica, Mokronog-Trebelno, Mirna in Trebnje, da bi analizirali dosedanje aktivnosti v zvezi s projektom gradnje tretje razvojne osi. Ključni korak na srečanju je bil podpis Sporazuma o skupnem in usklajenem zastopanju interesov za dokončanje srednjega dela trase te pomembne cestne povezave. Župan Občine Sevnica, Srečko Ocvirk, je izpostavil, da bo realizacija projekta na osrednjem delu trase imela izjemno pozitiven učinek na celosten razvoj regije ter, da pričakujejo pospešeno gospodarsko rast in ugodne pogoje za priseljevanje prebivalstva. Občina Sevnica si prizadeva za nadaljevanje umeščanja srednjega dela tretje razvojne osi v prostor, in sicer po kombinirani varianti V1 in V2, ki Sevnico preko Radeč in Zidanega Mosta povezuje s Celjem, v nasprotni smeri pa po Mirnski dolini z avtocestnim priključkom v Trebnjem. Ta trasa sledi obstoječim prometnim koridorjem in predstavlja pomembno pridobitev v posodobitvi cestno-prometne infrastrukture za sevniško občino.

Osrednja informativna oddaja 21.02.2024