zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: O, Kočevsko!

Piše: R.K.

Čas objave:
11.07.2022 13:05

V današnji osrednji informativni oddaji: Razširitev šole in vrtca v Dolenji vasi, na Kočevskem vzpostavili kolektivno blagovno znamko, soglasno sprejeli rebalans proračuna za leto 2022.

SVET NA KRKI

Slovenija letos gosti 29. mednarodni kongres zastavoslovja, ki ga organizira slovensko grboslovno in zastavoslovno društvo Heraldica Slovenica. Ob tej priložnosti je v Ljubljani potekala otvoritvena slovesnost, na kateri so organizatorji izrazili veselje in ponos, da dogodek poteka v Sloveniji.

Danes že 34. zapored praznujemo svetovni dan prebivalstva. Na svetu trenutno po ocenah živi 7,8 milijarde ljudi. Leta 2011 je svetovna populacija dosegala sedem milijard. Naslednji mejnik, osmo milijardo, bi po projekcijah združenih narodov lahko dosegli že v prihodnjih dveh letih. Leta 2057 naj bi medtem na svetu živelo že deset milijard ljudi.

KRKA DOMA

V občini Ribnica se zaradi naraščajočega števila prebivalstva že dlje časa srečujejo s prostorsko stisko v šolah in vrtcih. V ta namen že gradijo prizidek k Osnovni šoli Franceta Prešerna, zdaj pa nameravajo razširiti še njeno podružnico v Dolenji vas. V tem sklopu bodo zgradili tudi novo šolsko športno dvorano. Dela po besedah župana potekajo v skladu z načrti, učenci naj bi tako prizidek začeli uporabljati v novem šolskem letu.

Zavod Kočevsko je želel lokalne ponudnike spodbujati k izboljševanju ponudbe, ki temelji na lokalnih sestavinah, v letošnjem letu razvil lokalno kolektivno blagovno znamko O, Kočevsko! Podelili so tudi prve štiri certifikate gostincem za pripravo vrhunskih jedi z lokalnimi sestavinami in kočevskim gozdnim pridihom. Ponudba in izdelki, ki bodo povezani v kolektivno blagovno znamko O, Kočevsko!, bodo dodatno izpostavljeni s skupno promocijo na domačem in tujih trgih, pridobili bodo tudi možnost uporabe znamke kakovosti Kočevsko.

Na 24. redni seji so občinske svetnice in svetniki soglasno sprejeli odlok o rebalansu proračuna Občine Brežice za leto 2022, ki ga je predlagal župan. Člani in članice občinskega sveta so sprejeli tudi sklep o potrditvi Investicijskega programa dograditev Zdravstvenega doma Brežice in lekarne, ki poleg posodobitev podatkov prinaša tudi krajšo časovnico za izvedbo dograditve, ki naj bi se začele v jeseni letos.

Osrednja informativna oddaja, 11.7.2022