pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Belokranjski podjetniški inkubator odslej večji

Piše: R.K.

Čas objave:
31.05.2023 13:00

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Belokranjski podjetniški inkubator z novimi in večjimi prostori; Notranji minister na srečanju z županom Brežic o migracijah in romski skupnosti. SVET NA KRKI Z današnjim dnem se izteka obdobje, v katerem je davek na dodano vrednost na dobavo elektrike, zemeljskega plina, lesa za kurjavo ter na daljinsko ogrevanje za vse uporabnike znižan z 22 odstotkov na 9,5 odstotka. Gre za enega od protidraginjskih ukrepov, ki so povprečnemu gospodinjskemu odjemalcu zagotovili nekaj sto evrov prihranka. Civilna iniciativa Glas ljudstva ob prvi obletnici vlade Roberta Goloba v četrtek popoldne v Ljubljani pripravlja opozorilno kolesarjenje za uresničevanje vladnih zavez ljudstvu. V iniciativi namreč ocenjujejo, da je vlada zastala pri uresničevanju nekaterih ključnih ukrepov, med drugim na področjih stanovanj in zdravstva. KRKA DOMA Belokranjski podjetniški inkubator, ki je v okviru črnomaljskega Razvojno informacijskega centra - RIC začel delovati leta 2016, je dobil nove oz. večje prostore. Ti so v poslovni stavbi trgovsko-poslovnega območja na črnomaljski Belokranjski cesti. Pri opremi novih prostorov je šlo predvsem za selitev opreme iz prejšnjih pretesnih pisarn. Naložba sicer ni terjala večjega zneska, poleg lastnih sredstev pa so si pomagali še z donatorskimi prispevki belokranjskih podjetij, je ob odprtju povedala direktorica Razvojno informacijskega centra - RIC Bela krajina Barbara Papež Lavrič. TONSKA Barbara Papez Lavric 26 sek Skupni belokranjski podjetniški inkubator, ki združuje približno 30 podjetij na stopnji inkubacije, deluje na treh mestih na območju Črnomlja, nekaj njegovih podjetij pa je že doseglo mednarodni preboj. Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar se je srečal z županom občine Brežice Ivanom Molanom. Pogovarjala sta se predvsem o migracijah, odstranjevanju panelne ograje na meji in romski problematiki, so sporočili z notranjega ministrstva. Po Poklukarjevih besedah je policija z romsko skupnostjo in siceršnjo lokalno skupnostjo v rednih stikih, sodelovanje je korektno. Policija je v letu 2022 opravila več skupnih nadzorov z gradbenim, okoljskim in veterinarskim inšpektorjem in centrom za socialno delo. Ob tem je minister poudaril, da sta uspešnost in učinkovitost dela v romski skupnosti odvisni ne samo od policije, ampak tudi od aktivnosti drugih služb, predvsem na področjih šolstva, sociale in zaposlovanja. Na območju občine Brežice aktivno delujeta dve enoti policije, ki pokrivata področje migracij, meje, tujcev in čezmejne kriminalitete. Glede delnega povračila stroškov zaradi povečanega nadzora državne meje je minister dejal, da so v letu 2023 zagotovili 2,5 milijona evrov za delno povračilo stroškom občinam, občini Brežice je bilo dodeljenih 257 tisoč evrov. VREME

SVET NA KRKI

Z današnjim dnem se izteka obdobje, v katerem je davek na dodano vrednost na dobavo elektrike, zemeljskega plina, lesa za kurjavo ter na daljinsko ogrevanje za vse uporabnike znižan z 22 odstotkov na 9,5 odstotka. Gre za enega od protidraginjskih ukrepov, ki so povprečnemu gospodinjskemu odjemalcu zagotovili nekaj sto evrov prihranka.

Civilna iniciativa Glas ljudstva ob prvi obletnici vlade Roberta Goloba v četrtek popoldne v Ljubljani pripravlja opozorilno kolesarjenje za uresničevanje vladnih zavez ljudstvu. V iniciativi namreč ocenjujejo, da je vlada zastala pri uresničevanju nekaterih ključnih ukrepov, med drugim na področjih stanovanj in zdravstva.

KRKA DOMA

Belokranjski podjetniški inkubator, ki je v okviru črnomaljskega Razvojno informacijskega centra - RIC začel delovati leta 2016, je dobil nove oz. večje prostore. Ti so v poslovni stavbi trgovsko-poslovnega območja na črnomaljski Belokranjski cesti. Pri opremi novih prostorov je šlo predvsem za selitev opreme iz prejšnjih pretesnih pisarn. Naložba sicer ni terjala večjega zneska, poleg lastnih sredstev pa so si pomagali še z donatorskimi prispevki belokranjskih podjetij, je ob odprtju povedala direktorica Razvojno informacijskega centra - RIC Bela krajina Barbara Papež Lavrič. Skupni belokranjski podjetniški inkubator, ki združuje približno 30 podjetij na stopnji inkubacije, deluje na treh mestih na območju Črnomlja, nekaj njegovih podjetij pa je že doseglo mednarodni preboj.

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar se je srečal z županom občine Brežice Ivanom Molanom. Pogovarjala sta se predvsem o migracijah, odstranjevanju panelne ograje na meji in romski problematiki, so sporočili z notranjega ministrstva. Po Poklukarjevih besedah je policija z romsko skupnostjo in siceršnjo lokalno skupnostjo v rednih stikih, sodelovanje je korektno. Policija je v letu 2022 opravila več skupnih nadzorov z gradbenim, okoljskim in veterinarskim inšpektorjem in centrom za socialno delo. Ob tem je minister poudaril, da sta uspešnost in učinkovitost dela v romski skupnosti odvisni ne samo od policije, ampak tudi od aktivnosti drugih služb, predvsem na področjih šolstva, sociale in zaposlovanja. Na območju občine Brežice aktivno delujeta dve enoti policije, ki pokrivata področje migracij, meje, tujcev in čezmejne kriminalitete. Glede delnega povračila stroškov zaradi povečanega nadzora državne meje je minister dejal, da so v letu 2023 zagotovili 2,5 milijona evrov za delno povračilo stroškom občinam, občini Brežice je bilo dodeljenih 257 tisoč evrov.

Osrednja informativna oddaja Krka ob enih, 31.5.2023