profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

Hyalomma-marginatum_H Svet24.si

Eksotični orjaški klop osvaja alpske dežele in ...

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

najstniki Njena.si

Še pred polnoletnostjo več deset spolnih ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Bodoči prvošolčki so varno prečkali ceste

Piše: R.K.

Čas objave:
28.08.2023 14:17

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Bodoči prvošolčki so varno prečkali ceste; Brezplačna sterilizacija in kastracija mačk

SVET NA KRKI

Agencija za okolje  je za severni del države zaradi pričakovanih nalivov izdala najvišje, rdeče opozorilo. Možne so močne padavine in poplave večje razsežnosti. Verjetni pa so tudi zemeljski plazovi. Za Štajersko, Koroško in Prekmurje je zemljevid za popoldne rdeč. Ostali deli Slovenije ostajajo v oranžnem.

V eksploziji bombe v domu za starejše v Dugem Selu blizu Zagreba sta v nedeljo umrla 85-letni moški in 81-letna ženska, 79-letni moški pa je bil huje poškodovan. Policija dogodek obravnava kot umor in samomor, poročajo hrvaški mediji. Da je eksplodirala eksplozivna naprava, je za hrvaške medije potrdil tudi župan Dugega Sela Nenad Panian. Sporočil je, da je v hiši živelo skupno pet ljudi. Za stanovalca, ki v incidentu nista bila poškodovana, bodo poskrbele socialne službe.

KRKA DOMA

Bodoči prvošolčki so varno prečkali ceste. Danes so se pred Osnovno šolo Bršljin zbrali malčki, ki bodo septembra zapustili vrtec in se prvič podali v šolo. Skupaj z načelnikom postaje prometne policije Novo mesto Markom Škedljem so prečkali cesto in vsem prisotnim povedali, kaj so se naučili. Najbolj pogumno sta to povedali , Sara in Julija. 

 Letos na varnost otrok z akcijo opozarjajo na kar 31ih lokacijah. Tam maskote nosijo table, seveda pa bo v prvih dveh tednih šole v bližini prehodov prisotna policija. Generalni sekretar Avto-moto zveze Jure Kostanjšek je opozoril kako poleg prave hitrosti in pozornosti še propomoremo k bolj varni poti. 

 Pred začetkom šolskega leta so pregledali stanje pločnikov, cest in avtobusnih postajališč v bližini šol ter ugotovili, da večjih nepravilnosti ni bilo. Podžupan Urban Kramar je izpostavil, da so na  dveh mestih prenovili in poskrbeli, da bo nov začetek šolskega leta prijeten in varen.

Tako so izboljšali cestno povezavo ter uredili avtobusno postajališče, v Birčni vasi pa še poteka, glavnega pomena pa je pridobitev pločnika do podružnice. 

Brezplačna sterilizacija in kastracija mačk . Mestna občina Novo mesto letos ponovno spodbuja k odgovornemu lastništvu živali, zato je pripravila projekt sofinanciranja sterilizacije in kastracije mačk. V ta namen bodo od jutri dalje na voljo boni za sofinanciranje sterilizacije ali kastracije lastniških mačk. Lastniki mačk s stalnim bivališčem v Mestni občini Novo mesto lahko bone v vrednosti 27,5 evra prevzamejo vsak dan med delovnim časom v sprejemni pisarni Mestne občine Novo mesto. Boni so vnovčljivi v treh izbranih veterinarskih ambulantah, ki delujejo v novomeški občini, akcija pa traja do 17. novembra oziroma do porabe razpoložljivih sredstev.  Eno gospodinjstvo lahko prevzame največ dva bona, storitev pa po predhodnem naročilu opravljajo ambulante: A+VET, Veterinarska ambulanta Buba in Veterina Novo mesto. Novomeška občina želi s projektom zmanjšati možnosti okužb s prenosljivimi boleznimi, poškodbe, infekcije in potepanja mačkov ter s tem povezane prometne nesreče.

Osrednja informativna oddaja 28.08.2023