901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Bolnišnica Brežice se bori s pomanjkanjem kadra

Piše: R.K.

Čas objave:
11.01.2022 13:10

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Ajda Vesel.

SVET NA KRKI
Ljubljansko okrožno sodišče je ljubljanskega župana Zorana Jankovića in njegova sinova Damjana ter Jureta oprostilo obtožb zaradi domnevne zatajitve finančnih obveznosti pri prodaji delnic Mercatorja. Odločitev sodnice Mojce Kocjančič prihaja hitro, saj je sojenje steklo v začetku novembra lani.

Državni svet bi se lahko v prihodnje odpovedal možnosti vložitve veta na sprejete zakone o nujnih ukrepih. Kot predvidevajo predlagane spremembe poslovnika, bi državni svetniki na poziv vlade odločali o sklepu, da o tovrstnem zakonu ne bodo zahtevali ponovnega odločanja državnega zbora.

KRKA DOMA
Brežiško bolnišnico poleg spopadanja z epidemijo covida-19 pestijo težave zaradi večjega števila zaposlenih, ki so bolniško odsotni ali v karanteni. Dodatne težave predstavljajo odsotnosti zaradi odhoda na daljšo bolniško ali porodniški dopust, ki jih zaradi pomanjkanja kadra niso uspeli nadomestiti, je dejala direktorica Anica Hribar.Glede na to, da je med zaposlenimi pričakovano tudi povečano število obolelih, bo potrebno organizacijo dela dnevno prilagajati. Pričakujejo tudi, da v času največjega števila okužb v državi ne bo možno zagotavljati kadrovskega standarda, ki ga sicer zagotavljajo pri delu, obremenitve zaposlenih, ki bodo lahko opravljali delo, pa bodo zato večje, kot običajno.

Nekaj več kot 20-letni Maj Kerin Colarič je v družinski Colaričevi hiši v Kostanjevici na Krki uredil tako imenovani živi muzej Vila Colarič in ga namenil turizmu. V njem si bodo obiskovalci, ki se bodo prej najavili, lahko ogledali staro hišno opremo, kostumirani igralci pa jim bodo skušali predstaviti nekdanje meščansko življenje. Dobrih sto let staro hišo in nekdanjo kmetijo so opremili s starim pohištvom, med katerim je nekaj tudi baročnega, in drugim starejšim hišnim inventarjem. Tega so zbali po okoliških kmetijah, poiskali na spletu ali v starinarnicah. Gostje bodo lahko vsak predmet prijeli v roke, sedli na stare stole, vsak bo lahko zaigral tudi na klavir ali pa se med obiskom živega muzeja prelevil v gospoda ali damo. S svojimi dejanji in starimi oblekami želijo tudi obuditi nekoliko pozabljeno obdobje. Ob koncu ogleda si bo lahko vsak na spominsko listino s starim pisalnim strojem natipkal svoje ime, listino pa prejel kot spominek na obisk vile Colarič.

Novomeške policiste so vozniki ponoči obvestili, da po dolenjski AC vozi avtobus brez enega kolesa. 32-letnega voznika avtobusa iz Kosova so policisti ustavili in ugotovili, da avtobusu na levi strani, na tretji osi, manjka kolo. Avtobus je bil sicer prazen, voznik pa ni znal zadovoljivo pojasniti, kdaj naj bi ostal brez kolesa. Os z manjkajočim kolesom je utrdil kar s platnenimi trakovi in jo tako utrdil v zgornjem položaju, so sporočili iz PU Novo mesto. Zaradi kršitev zakona o motornih vozilih so ga oglobili za 400 evrov, postopek pa bodo uvedli tudi zoper pravno osebo (predpisana je globa 2.000 evrov). Avtobus so izločili iz prometa.

Osrednja informativna oddaja, 11.1.2022