Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Denarna podpora turističnih projektov

Piše: R.K.

Čas objave:
12.09.2023 13:12

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Denarna podpora turističnih projektov; Melamin v polletju s padcem prihodkov in dobička

SVET NA KRKI

Reševalci v Maroku po katastrofalnem potresu bijejo bitko s časom pri iskanju pogrešanih. Številna območja so namreč po potresu težko dostopna. Po zadnjih podatkih je petkov potres z magnitudo 6,8 terjal najmanj 2862 življenj, okoli 2500 pa je poškodovanih.

Premier Robert Golob bo danes na uradnem obisku pri luksemburškem kolegu Xavierju Bettelu. Po napovedih bosta govorila o aktualnih evropskih in mednarodnih vprašanjih, vključno s širitvijo EU na Zahodni Balkan. Razpravljala bosta še o krepitvi gospodarskega sodelovanja, tudi na področju vesolja.

KRKA DOMA

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport je izdalo sklepe za podporo 58 investicijskih projektov za obnovo ali izgradnjo novih turističnih namestitev. S sofinanciranjem v višini dobrih 57,1 milijona evrov je podprlo investicije v turistične nastanitve v skupni vrednosti 217 milijonov evrov. Eden od prejemnikov sredstev pa bo  bila tudi Hiša Fink, ki se nahaja v Novem mestu. Več o bodoči investiciji oz. gradnji pa je povedal DamjanFink. Kdaj pa je začetek del oz. Gradnje Resorta predviden?

Družba Melamin je po nerevidiranih podatkih v prvem polletju letos ustvarila 24,73 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar je 38 odstotkov manj kot v enakem obdobju lani. Čisti dobiček je bil s 700.000 evrov nižji za 72 odstotkov. Vzrok manjše prodaje je delovna nesreča 12. maja lani. Rekonstrukcija in obnova vseh v tem izrednem dogodku poškodovanih sistemov intenzivno poteka tudi v letošnjem letu. Poleg tega so se v letos prodajne cene izdelkov večinoma postopno zniževale, saj so sledile nižjim cenam nekaterih pomembnejših surovin.  Veliko tveganje predstavljajo tudi visoke cene energentov, kjer sicer na področju biomase pričakujejo manjše dvige cen, pri elektriki pa so konec leta 2021 sklenili dolgoročno pogodbo na precej višji ravni kot v preteklosti, kar se bo bistveno poznalo pri stroških. Da bi poslovali uspešno, morajo v letošnjem nepredvidljivem letu še naprej iskati mehanizme in postopke za še boljše obvladovanje stroškov.

Osrednja informativna oddaja 12.9.2023