volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Digitalni kolesarki vodnik

Piše: R.K.

Čas objave:
30.08.2023 13:27

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Digitalni kolesarski vodnik ; Nova organizacija pouka

SVET NA KRKI

V Benetkah se danes začenja 80. mednarodni filmski festival. Letošnjo izdajo bo zaznamovala stavka igralcev in scenaristov v Hollywoodu, zaradi česar se Mostre ne bo udeležilo več zvezdnikov. V tekmi za zlatega leva je tokrat 23 filmov.

Okrepljeni orkan Idalia se približuje ameriški zvezni državi Florida, ki jo bo predvidoma dosegel danes. Ponekod sicer že dežuje in poplavlja. Oblasti svarijo pred katastrofalnimi posledicami, zaradi česar so že ukazali množično evakuacijo za najbolj ogrožena območja.

KRKA DOMA

Digitalni kolesarki vodnik. Osem občin notranjske in jugovzhodne regije je v okviru projekta S kolesom od nature do kulture razvilo digitalni kolesarski vodnik, ki povezuje zanimive turistične točke in ponudnike na območju od Velikih Lašč do Kolpe. V ta namen so kupili tudi električna kolesa, ki jih je mogoče najeti. Projekt so v okviru javnega poziva Lokalne akcijske skupine Po poteh dediščine od Turjaka do Kolpe razvile občine Velike Lašče, Loški Potok, Sodražica, Ribnica, Kočevje, Dobrepolje, Osilnica in Kostel, zanj pa so dobile tudi sredstva Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja v višini nekaj manj kot 80.000 evrov. Njihov cilj je povečati prepoznavnost območja in povezati njegovo turistično ponudbo, obiskovalcem, predvsem tistim na kolesih, pa omogočiti, da imajo zbrane zanimivejše poti in kraje na enem mestu ter tudi opisano, kako do njih priti.

Nova organizacija pouka. Podružnična osnovna šola v Dolenji Nemški vasi je po prenovi in dozidavi sodobno urejena ter čaka na radovedne učence, ki se bodo v šolske klopi podali 1. septembra.

V minulem šolskem letu je bilo v Dolenji Nemški vasi pet oddelkov od prvega do petega razreda, skupaj pa je po novem na voljo 15 učilnic, od tega dve specialni. Z novim šolskim letom bodo tako obstoječemu izobraževalnemu programu, ki vključuje 100 otrok v petih  oddelkih, dodali še program za skoraj 200 učencev iz skupaj osmih oddelkov prvega in drugega razreda iz Osnovne šole Trebnje. Kako pa bo to vplivalo na najmlajše učence?

Osrednja informativna oddaja 30.08.2023