IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Do poletja bo večnamenski dom nared

Piše: R.K.

Čas objave:
10.04.2024 13:05

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Do poletja bo večnamenski dom nared; V Soteski se bodo lotili urejanja notranjosti gradu

SVET NA KRKI

Obrambni minister Marjan Šarec je v podpisal usmeritve za preoblikovanje in organiziranost Slovenske vojske. Slednja nadaljuje krepitev vojaških in obrambnih zmogljivosti ter preoblikovanje prostorske organiziranosti vojske, kar bo prilagojeno novim mednarodnim varnostnim izzivom. Resolucija o splošnem dolgoročnem programu razvoja in opremljanja Slovenske vojske do leta 2040 določa, da bo organizacijsko-mobilizacijski razvoj vojske ustrezneje podprt tudi s prostorsko organiziranostjo in povečanjem rezervne sestave SV. Prostorski del, ki bo večinsko popolnjen s pogodbeno rezervno sestavo, pa bo namenjen za delovanje izključno na nacionalnem ozemlju.

V eksploziji, ki je v torek odjeknila v hidroelektrarni južno od Bologne, so po novih podatkih umrli najmanj trije ljudje. Še štiri delavce pogrešajo in iščejo že več kot 18 ur, a upanja, da jih bodo našli žive, skorajda ni. Pet zaposlenih je v eksploziji utrpelo poškodbe, nekateri težje opekline, poročajo tuje tiskovne agencije.

KRKA DOMA

Do poletja bo občina Škocjan bogatejša za nov večnamenski dom. Zdaj se ureja še zunanjost, je povedal župan Jože Kapler. Dodal je, da se vzporedno z opremo pripravlja projekt izvedenih del, ki ga bodo podali na ue za pridobitev uporabnega dovoljenja. 
Z večnamenskim domom bo občina pridobila nove, sodobne prostore v skupni izmeri skoraj 1.600 kvadratnih metrov.

Občina Dolenjske Toplice je to pomlad opravila pomembna dela pri urejanju grajskega kompleksa v Soteski. Pridobili do 55 tisoč evrov sredstev Ministrstva za kulturo, je povedal župan Franc Vovk.

Osrednja informativna oddaja Krka ob enih 10.4.2024