IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Dobrodelni koncert v Semiču

Piše: R.K.

Čas objave:
08.04.2024 12:22

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Dobrodelni koncert v Semiču; Varnejše okolje za starejše občane Novega mesta

SVET NA KRKI

V brodolomu pred obalo severnega Mozambika je umrlo 91 ljudi, so v nedeljo sporočile lokalne oblasti. Na prenatrpani predelani ribiški ladji je 130 ljudi poskušalo prebegniti s celine v paniki, ki so jo po navedbah pristojnih zakrivile dezinformacije o širjenju kolere.

Če ameriški kongres ne odobri vojaške pomoči, bo Ukrajina izgubila vojno, je v nedeljo opozoril ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski. V luči novega smrtonosnega napada na Harkov pa je znova poudaril potrebo po nujni okrepitvi zračne obrambe na severovzhodu države.

KRKA DOMA

V Kulturnem domu Semič je minulo soboto potekal dobrodelni koncert "Belokranjski pozdrav pomladi: Otroci za otroke", ki ga je tradicionalno organiziral Rotarijski klub Semič - Bela krajina. Na koncertu je nastopila skupina Citroprekelj Bela krajina, ki je navdušila občinstvo s svojim glasbenim spektaklom. Poleg njih so na odru gostovali tudi Tamburaška skupina Dobreč, Mladi godci otroške folklorne skupine Dragatuš in Pevska skupina Krnica OŠ komandanta Staneta Dragatuš. Celoten večer je bil posvečen zbiranju sredstev za mlade nadobudne likovne ustvarjalce, učence Osnovne šole Dragatuš, ki bo šoli omogočala še boljši, nadstandardni program za razvoj otrok. Po končanem koncertu je potekala še avkcija likovnih del, kjer so dela umetnikov ponujena v dražbo. Dobrodelni koncert je bil uspešen dogodek, ki je združil ljubitelje glasbe in umetnosti v dobrodelni namen ter omogočil promocijo in podporo mladim likovnim ustvarjalcem.

V Domu starejših občanov Novo mesto so sklenili sodelovanje z Gasilsko-reševalnim centrom Novo mesto z namenom zagotavljanja čimbolj kvalitetnega in varnega okolja za bivanje stanovalcev ter delovanje zaposlenih. Po novem gasilci izvajajo tehnično požarno varovanje, kar pomeni, da se alarmi sistema za odkrivanje in javljanje požara prenašajo direktno na gasilsko enoto. V primeru izrednega dogodka se po protokolu vzpostavi komunikacija z receptorji Doma, nato pa gasilska enota izvede ogled na terenu, pri čemer imajo štiri minute dostopa. Poleg tega so v DSO Novo mesto poudarili praktično usposabljanje zaposlenih za gašenje začetnih požarov in izvajanje evakuacije ob izrednih dogodkih. Usposabljanje bodo izvajali gasilci na lokaciji Doma s simulatorjem za gašenje začetnih požarov z gasilniki in hidranti, ki ga bodo obnavljali vsaka tri leta. Zaposleni imajo zdaj možnost hitrejšega alarmiranja in s tem hitrejšega prihoda interventov na lokacijo.

Osrednja informativna oddaja 08.04.2024