gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – Dolenjska avtocesta vzela dve življenji

Piše: Radio Krka

Čas objave:
17.08.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Območje blizu hrvaške Petrinje je danes malo pred 2. uro stresel potres z magnitudo 4,2. Tresenje tal so čutili tako na širšem območju Petrinje in Siska kot v okolici Zagreba, prav tako pa tudi v naših krajih in sicer v Novem mestu, Straži, Krškem, Brežicah, Kostanjevici na Krki, Šentjerneju, Semiču, Metliki in Črnomlju.

Danes je državni praznik, dan združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom. Z njim se spominjamo množičnega ljudskega zborovanja v Beltincih 17. avgusta 1919, na katerem so po prvi svetovni vojni plebiscitarno podprli priključitev Prekmurja matici.

Potem ko se je igralka Mia Skrbinac kot prva javna osebnost v Sloveniji po začetku gibanja #jaztudi izpostavila kot žrtev spolnega nadlegovanja in kasneje prijavila profesorja Matjaža Tribušona, so tega zdaj ovadili tudi policisti, poroča današnje Delo.


KRKA DOMA:
V hudi prometni nesreči, ki se je včeraj okoli 15. ure zgodila na dolenjski avtocesti, sta umrla dva Gorenjca. Preiskava nesreče sicer še ni zaključena, po prvih ugotovitvah pa je 63-letni voznik osebnega vozila peljal proti Ljubljani in se malo naprej od avtocestnega priključka Novo mesto zahod, ko je zaključeval prehitevanje, zaletel v zadnji del tovornega vozila s priklopnikom. Voznik osebnega vozila in njegova 55-letna sopotnica sta umrla na kraju nesreče, v osebnem vozilu naj bi bil poškodovan tudi pes, zanj so poskrbeli delavci zavetišča. Morebitne očividce prometne nesreče na policiji prosijo, da pokličejo na interventno številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080-1200.

Ponoči pa sta se zgodili še dve nesreči na avtocesti pri Trebnjem. V prvi nekaj pred drugo uro zjutraj se je pri izvozu Trebnje - vzhod osebno vozilo zaletelo v odbojno ograjo in obstalo na cesti. Reševalci so dve osebi oskrbeli na kraju in eno prepeljali v novomeško bolnišnico. Dobre pol ure kasneje pa se je pri izvozu Trebnje-vzhod 100 metrov od prve nesreče vendar na nasprotnem voznem pasu, osebno vozilo zaletelo v odbojno ograjo, drugo osebno vozilo pa je trčilo vanj. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Trebnje so bili na kraju vendar njihova pomoč k sreči ni bila potrebna.

Še ostajamo na cesti, tokrat s pozitivnejšo informacijo. Na Podgračenem bodo namreč razširili in obnovili cesto. Državna cesta skozi naselje je na nekaterih odsekih zelo ozka in posledično zelo nevarna. Dela naj bi se začela septembra in se zaključila v desetih mesecih.

Osrednja informativna oddaja, 17.8.2021

Krka ob enih