stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Evropska poslanka Romana Tomc je zgrožena

Piše: R.K.

Čas objave:
22.03.2024 12:22

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Evropska poslanka Romana Tomc je zgrožena; Nova cestna povezava V Pangrč Grmu

SVET NA KRKI

Evropska komisija predlaga zvišanje carin na uvoz žit, oljnih semen in žitnih proizvodov iz Rusije in Belorusije. S tem želijo preprečiti destabilizacijo trga EU, izvoz žita, ki ga je Rusija nezakonito pridobila na ozemlju Ukrajine, pa tudi omejitev ruskih prihodkov od izvoza žita za financiranje agresije na Ukrajino.

Cene stanovanjskih nepremičnin so bile lani za 6,8 odstotka višje kot predlani, kar je najmanjša podražitev v zadnjih treh letih. Prodanih je bilo za približno četrtino manj stanovanjskih nepremičnin kot leto prej, v Ljubljani se je prodaja rabljenih stanovanj zmanjšala za petino, je danes objavil državni statistični urad.

KRKA DOMA

Evropska poslanka Romana Tomc je včeraj obiskala občino Brežice, kjer je skupaj z županom Ivanom Molanom ter drugimi lokalnimi predstavniki pregledala lokacijo izpostave azilnega doma na območju Obrežja. Ob tem obisku je župan Molan izrazil hvaležnost za poslankin obisk in opomnil na njuno prejšnje sodelovanje med begunsko krizo leta 2015. Romana Tomc pa je bila ob ogledu lokacije zgrožena nad odločitvijo Vlade, da enostransko, brez dialoga z lokalno skupnostjo, določi lokacijo za izpostavo azilnega doma.

V Pangrč Grmu v Krajevni skupnosti Stopiče se bodo popoldne razveselili novega kilometrskega odseka tamkajšnje lokalne ceste, ki je pomembna cestna povezava treh krajevnih skupnosti: Gabrje, Stopiče in Dolž.  Naložbo v vrednosti približno 1,2 milijona evrov je v celoti pokrila Mestna občina Novo mesto. Predsednik sveta krajevne skupnosti Stopiče Janez Murn. Poleg lokalne ceste pa začenjajo še z enim velikim projektom.

Osrednja informativna oddaja 22.03.2024