stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Filmski lov na dolenjski avtocesti

Piše: R.K.

Čas objave:
26.07.2023 13:00

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Filmski lov na dolenjski avtocesti; Otroci z Dolenjske uživajo na Debelem rtiču.

SVET NA KRKI

Na upravi za zaščito in reševanje so od ponedeljka zvečer, ko so neurja z močnim vetrom, točo, udari strel in poplavami zajela Slovenijo in se nadaljevala ves torek, zabeležili 1979 dogodkov. Posredovali so gasilci iz 451 gasilskih enot. Pomoč pri odstranjevanju posledic neurja so nudile tudi komunalne službe in 102 pripadnika Slovenske vojske.

Reke so zlasti na severovzhodu države ponoči še nekoliko narasle, vendar zadnji nalivi niso bili tako intenzivni, da bi poslabšali razmere tako kot v prejšnjih dneh, pravijo na Arsu. Dravinja, Pesnica in Hudinja so še nekoliko narasle in so se razlivale tudi zjutraj, a večjih težav ni. Stanje se bo čez dan še izboljšalo tudi na tem območju.

KRKA DOMA

Območno združenje Rdečega križa Novo mesto je tudi letos pripravilo zdravstveno letovanje otrok na Debelem rtiču, ki se ga udeležujejo otroci od 5. do 18. leta starosti. V ponedeljek so predstavniki občin, prostovoljci in vodstvo novomeškega Rdečega križa obiskali 70 otrok, ki letujejo v drugi izmeni. Otroci so prikazali plesni program v katerem so sodelovali vsi udeleženci in njihovi mentorji. Pedagoška vodja Sabina Pekolj je pohvalila skupino v kateri so otroci stari od pet do 15 let in poudarila, da, ko niso na plaži, veliko ustvarjajo, tekmujejo v športnih igrah in se pogovarjajo in nič ne pogrešajo telefonov, tablic in računalnikov. Otroke so obiskali župan občine Žužemberk Jože Papež in direktor občinske uprave Žužemberk Tomaž Hrastar, podžupanja Mestne občine Novo mesto Sara Tomšič in predstavnica občine Dolenjske Toplice Majda Gazvoda. Letos je sicer na Debelem rtiču z Rdečim križem Novo mesto letovalo 187 otrok iz vse Dolenjske. Prispevek staršev je minimalen, 21 eur. V letovanje pa so vključili vse otroke, ki so dobili zdravstveno napotitev.

Policisti Specializirane enote za nadzor državne meje so v torek zvečer na avtocesti iz smeri Čateža ob Savi proti Drnovem s svetlobnimi in zvočnimi signali ustavljali voznika avtomobila hrvaških registrskih oznak. Kršitelj znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo in vozil s hitrostjo med 220 in 250 km/h. Na izvozu z avtoceste na Drnovem je zapeljal na nasprotno smerno vozišče in ogrožal voznika, ki je pripeljal iz nasprotne smeri, potem pa nadaljeval z nevarno vožnjo proti Velikemu Podlogu, kjer je avtomobil ustavil in peš pobegnil. Policist je stekel za pobeglim voznikom in ko ga je dohitel, ga je moški napadel. Policist je zoper njega uporabil prisilna sredstva, ga obvladal in mu odvzel prostost. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da gre za 32-letnega državljana Srbije, ki je v vozilu prevažal pet državljanov Kitajske in dva državljana Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Dva tujca je prevažal v prtljažniku. Osumljenca kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov so mu izdali plačilni nalog v znesku 1.820 evrov. Policijski postopki z državljani Kitajske in Turčije že potekajo.