nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Gasilci z boljšimi pogoji za delo

Piše: R.K.

Čas objave:
23.09.2021 13:00

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Ajda Vesel.

SVET NA KRKI
Končan je izbirni postopek za vpis v višje strokovno izobraževanje v drugem prijavnem roku v študijskem letu 2021/2022. Od 1688 prijavljenih kandidatov jih je 1523 izpolnilo pogoje za vpis. Od teh je sprejetih 98 odstotkov, zavrnjenih pa dva odstotka, so sporočili z ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.


Ob prazniku slovenskega športa ministrstvo za zdravje poudarja pomen redne vseživljenjske telesne dejavnosti za ohranjanje in krepitev zdravja, v športne aktivnosti pa naj bo vključena vsa družina. Za ohranjanje zdravja je pomembno tudi zdravo prehranjevanje, so sporočili z ministrstva. S praznikom športa se danes začenja evropski teden športa.

KRKA DOMA
V novomeški bolnišnici je včeraj zgodaj zjutraj umrl Marjan Moškon, nekdanji novinar in urednik Dolenjskega lista in direktor njegove Grafike. Bil je soustanovitelj Televizije Novo mesto in urednik programa Vaš kanal. Bil je vsestransko nadarjen in zagnan, mentor mnogim ter skoraj vse življenje navdušen tabornik.

Na Mirni poteka projekt Eko-up, v sklopu katerega so v prenovljeni dvorani kulturnega doma pripravili kino večere s ščepcem inovativnosti. Pripravili so tudi delavnico USE REUSE. Na Mirni želijo s projektom spodbuditi razvoj zanimivih, zelenih idej in njihovega prenosa v prakso.

Župan Občine Krško mag. Miran Stanko, predsednik Sveta KS Leskovec pri Krškem Jože Olovec in predsednik Prostovoljnega gasilskega društva Leskovec pri Krškem Borut Arh so včeraj podpisali dogovor o ureditvi medsebojnih razmerij v zvezi s širitvijo in obnovo gasilskega doma v Leskovcu. Cilj je rekonstrukcija dela obstoječega objekta in izgradnja prizidka za potrebe gasilcev, krajevne skupnosti in domačih društev. V prizidku bodo nove garaže za gasilska vozila in prostori za PGD Leskovec pri Krškem ter za potrebe krajevne skupnosti, hkrati pa projekt obsega tudi obnovo in preureditev obstoječe kulturne dvorane.

Osrednja informativna oddaja, 23.9.2021