nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Gradnja škocjanskega večnamenskega doma

Piše: R.K.

Čas objave:
05.07.2022 12:51

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: V občini Škocjan naložba v novo občinsko središče, ureditev podstrešja na Osnovni šoli Otočec, dan vodnih športov privabil na Brežiško jezero.

SVET NA KRKI

V ljubljanskem Cankarjevem domu se danes začenja 17. evropski kongres psihologije, ki ga gostili Društvo psihologov Slovenije. Na njem se je zbralo okoli 1000 udeležencev iz več kot 70 držav sveta. Letošnji nabor tem izpostavlja vlogo psihologije kot ene od središčnih znanosti, ki povezuje tako družboslovne kot naravoslovne znanosti.

Po junijski postavitvi dvigala za vstop in izstop iz vode so včeraj na plaži v Žusterni postavili še štiri invalidom prilagojene ležalnike. Na občini pojasnjujejo, da so sredi junija na kopališču namestili dvigalo, ki gibalno oviranim omogoča varen in enostaven vstop in izstop iz vode. Zraven so postavili premično klančino. Dvigalo lahko po dogovoru z reševalci iz vode krmilijo spremljevalci invalidov.

KRKA DOMA

Župan Občine Škocjan Jože Kapler in direktor novomeškega gradbenega podjetja CGP Martin Gosenca sta podpisala pogodbo za gradnjo škocjanskega večnamenskega doma. Pogodbena dela in davek bodo skupaj nanesli nekaj manj kot 6,5 milijona evrov. Šlo bo za največjo naložbo v Občini Škocjan do zdaj, je ob podpisu pogodbe poudaril župan.

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni in predstavnik podjetja TGH Marko Jarnević sta včeraj na rotovžu podpisala pogodbo. V višini 110.000 evrov z DDV za ureditev podstrešja v novozgrajenem prizidku Osnovne šole Otočec, kjer bo nastal prostor za knjižnico in zbornico. Dela, ki vključujejo ureditev notranjosti podstrešja, električnih in strojnih inštalacij, bodo potekala predvidoma do konca oktobra. Gre za nadaljevanje ureditve lani na novo zgrajenega prizidka Osnovne šole Otočec, ki od minule jeseni že nudi prostor za nov tri oddelčni vrtec in šest šolskih učilnic.

Zavod za šport Brežice je v sodelovanju z Občino Brežice na pobudo Veslaške in Kajakaške zveze Slovenije organiziral Dan vodnih športov na Brežiškem jezeru. Dan vodnih športov je bil prvi večji dogodek na tem območju, kjer bo v prihodnjih letih zrasel dostopni vodni center, rekreativno središče za vse generacije, ki bo med drugim omogočalo izvedbo mednarodnih tekem v kajak-kanuju in veslanju.

Krka ob enih, 5.7.2022