stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Izločili 18 vozil

Piše: R.K.

Čas objave:
28.07.2023 13:36

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Pri nadzoru prometa na dolenjski avtocesti iz prometa izločili 18 vozil; Krka ima nove okrepitve.

SVET NA KRKI

Mesečna stopnja anketne brezposelnosti je bila junija 3,5-odstotna, kar je 0,1 odstotne točke manj kot maja in za 0,9 odstotne točke manj kot junija lani, so danes sporočili iz statističnega urada. Anketna brezposelnost na približno enakih ravneh, najnižjih v zgodovini samostojne Slovenije, vztraja od lanske jeseni.

Na Novi univerzi v Novi Gorici so junija ustanovili katedro za slovenski nacionalni program, njen predstojnik pa je bivši predsednik države Borut Pahor. Ustanovno sejo katedre bo sklical septembra, so pojasnili na univerzi. Katedra je notranja organizacijska enota univerze in sama ne bo izvajala nobenega študijskega programa. Pač pa bo v prvi vrsti namenjena razpravam in raziskovanju. Katedra ima predvidenih 11 ustanovnih članov, ki se jim bodo pridružili tudi drugi člani in sodelavci.

Italijanski poslanci so podprli zakon, ki prepoved nadomestnega materinstva razširja tudi na tiste, ki dobijo otroke preko nadomestnih mater v tujini. O zakonu, po katerem bo nadomestno materinstvo "univerzalno kaznivo dejanje", bo odločal še senat, vrstijo pa se opozorila o njegovi protiustavnosti.

KRKA DOMA

Policisti Policijske uprave Novo mesto so včeraj skupaj s slovenskimi in hrvaški kolegi na dolenjski avtocesti na počivališčih Starine v smeri Ljubljane in Dul v smeri Novega mesta izvedli nadzor prometa. Predvsem so nadzirali tovorna vozila in avtobusov. Ugotovili so številne kršitve, 18 vozil so izločili iz prometa, štirim pa odvzeli registrske tablice. V šestih primerih so ugotovili, da je bil tovor na vozilih nepravilno zavarovan in pripet, pri šestih pa nepravilnosti pri tehnični brezhibnosti vozil. Na enem od tovornih vozil hrvaških registrskih oznak je bilo zadnje levo platišče privarjeno na os, voznik bolgarskega prevoznika je vozil s povsem uničeno in predrto pnevmatiko, hkrati pa ni imel pravilno zavarovanega tovora. Pri omenjenem nadzoru so odkrili še šest kršitev pri delovanju tahografa. Štirje vozniki niso bili med vožnjo pripeti z varnostnim pasom, dva pa sta med vožnjo telefonirala. V enem primeru so ugotovili prekoračitev dovoljene hitrosti.

Košarkarji Krke, ki bodo v prihajajoči sezoni spet igrali v najmočnejši regionalni ligi Aba, so dobili drugo okrepitev. Kot so sporočili iz kluba, bo v novi sezoni član novomeške zasedbe tudi 23-letni in 203 centimetre visoki ameriški krilni center Jairus Hamilton. Hamilton, ki bo v dresu Krke nosil številko 1, se je rodil 11. januarja 2000 v ameriški zvezni državi Severna Karolina, kjer je tudi odrasel. Direktor kluba Jure Balažič je povedal, da si želijo v novi sezoni igrati atraktivno košarko, k čemur bo zagotovo prispeval tudi Hamilton, ki se je s svojimi konstantnimi igrami izkazal v zadnjih petih sezonah v ameriški študentski Ligi NCAA. Hamilton je ob podpisu pogodbe deja, da mu veliko pomeni, da svojo mednarodno pot začenja v kakovostni ekipi ter da se zaveda, da jih v prihodnji sezoni čakajo zahtevni tekmeci. Veseli se prihoda v Novo mesto. Pred tem pa so v Krki že sklenili dogovor z organizatorjem Nikom Bačvićem, ki je nazadnje v prejšnji sezoni igral za Helios Suns, pred tem pa dve sezoni za Ilirijo.